Szakmai fórum mezőgazdasági gépész, géptechnikus és gépjavító szakos középiskolásoknak

Összeállt a MezőgépÉSZek döntő idei mezőnye!2018.01.18.

Lezárultak online fordulók az Agro Napló és a MEGFOSZ közös szervezésű középiskolás vetélkedőjében.

 

Immár harmadik alkalommal írta ki az AGRO NAPLÓ és a MEGFOSZ a MezőgépÉSZek vetélkedőt az FM támogatásával, a  mezőgazdasági gépész, gépésztechnikus és gépjavító szakos középiskolások számára. A decemberben kezdődött vetélkedőre 38 csapat közel 200 diákkal nevezett az ország 22 középiskolájából.

Mi történt eddig?

Az első forduló során közel 29.000 fősre bővítették a versenyző fiatalok a MezőgépÉSZek Facebook-csoportot, amely a vetélkedő végeztével is a szakmai tapasztalatcsere és szórakozás virtuális fóruma marad.

A második fordulóban egy több mint kétszáz kérdésből álló online tesztet kellett a versenyzőknek kitölteni. A kérdéseket a MEGFOSZ-tag cégek és az Agro Napló közösen állították össze megadott olvasmányokra építve. Kiemelt helyet kapott ezek között az Agro Napló „Újdonságok az AGROmashEXPO – AgrárgépShow-n” című kiadványa. (A teszt megoldókulcsáért kattintson ide!)

A harmadik fordulóban különféle mezőgépész szakmához kötődő mondatokra kellett nap mint nap fényképpel vagy videóval reagálni a résztvevőknek. A hangulatos, a fiatalokhoz közel álló feladatban sok csapat megcsillogtatta kreativitását és humorát. A videókat megtekintheti ide kattintva, a fotókat pedig ide kattintva.

A verseny online fordulói január 18-án lezárultak, és kialakult a döntő hatos mezőnye. (Az online fordulók összesített eredményét tartalmazó tabelláért kattintson ide!)

  • ÉSZkombájnok (Bereczki Máté Élelmiszeripari és Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Sportiskola, Baja)

04-Észkombájnok-baja-k

  • HATHENGER (Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium, Pápa)

26-hathenger-pápa-k

  • Agrofamily (Bereczki Máté Élelmiszeripari és Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Sportiskola, Baja)

03-agrofamily-baja-k

  • V-KING-ek (Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium, Hajdúböszörmény)

23-v-kingek-hajdúböszörmény-k

  • Zöldfülűek (FM ASzK, Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium, Jánoshalma)

01-zöldfülűek-jánoshalma-k

  • Deere Service (Szentannai Sámuel Középiskola és Kollégium, Karcag)

05-deere-service-karcag-k

És mi jön ezután?

Január 25-én 13.00 órai kezdettel országos döntőt rendezünk az AGROmashEXPO - AgrárgépShow-n, amelyre szeretettel várjuk minden kedves olvasónkat!

Aki a döntőben legjobbnak bizonyul, négy napos németországi tanulmányutat nyer a Fendt és a John Deere gyárak meglátogatásával, de a további helyezettekre is értékes, élményszerű nyeremények várnak.

Kövesse az eseményeket az Agro Napló oldalánMezőgépÉSZek Facebook csoportban!

mezogepeszek logo-800