Szakmai fórum mezőgazdasági gépész, géptechnikus és gépjavító szakos középiskolásoknak

Itt vannak a döntősök2017.01.12.

Véget értek a MezőgépÉSZek játék online fordulói

Fokozódik az izgalom a MezőgépÉSZek középiskolás vetélkedő országos döntőjébe jutott hat csapat körében. A mezőgazdasági gépész, gépésztechnikus és gépjavító szakos diákok a január végi AgrárgépShow-ra készülnek, ahol élőben, közönség előtt fogják összemérni tudásukat. A fődíj a Földművelésügyi Minisztérium jóvoltából egy tanulmányút a párizsi SIMA kiállításra.

Gratulálunk a döntőbe jutott a pápai MEZŐTEAM, a hajdúböszörményi 5. ütem, a jánoshalmai A profik, a bajai ÉSZkombájnok, a pétervásárai Péterkeszaki és a karcagi Deere Service csapatoknak!

A teljes tabella részletes eredményekkel itt elérhető.

 

A MEGFOSZ és az Agro Napló közös szervezésű vetélkedőjében három online forduló során alakult ki az országos döntő hatos mezőnye. A játék első, bemelegítő fordulójában a MezőgépÉSZek szakmai Facebook-csoport népszerűsítése volt a cél, amely sikerült is, hiszen a csoport azóta több mint 15.000 tagot számlál, és pezsgő szakmai fórumként működik.

A második fordulóban a csapatok ötletességére és vizuális érzékére helyeződött a hangsúly. A MezőgépÉSZek Bingó során naponta egy, a mezőgépész szakmához kapcsolódó szlogenre kellett saját készítésű fényképpel vagy videóval reagálni. A versenyzők büszkén, és humoros, néha-néha önironikus módon számoltak be szakmájukról, mindennapjaikról. Megtudhattuk, hogy milyen a hangulat a műhelyben, ki az, akitől szakmai téren felnéznek, hogy milyen, amikor a Mikulás is traktorral érkezik, sőt végül az is kiderült, hányan férnek be egy traktorfülkébe! A fényképeket ide kattintva, a videókat pedig ide kattintva tekinthetik meg.

A mindent eldöntő online teszt január elején vette kezdetét, amelynek során a játék szervezői és támogatói által összeállított 150 kérdést kellett megválaszolni. Ahogy várható volt, a teszt alaposan megizzasztotta és megrostálta a mezőnyt, amelyből az első hat helyezett jutott tovább az élő döntőbe, a budapesti AgrárgépShow-ra.

Megéri küzdeni, hiszen nyereményekből nem lesz hiány. Az első helyezett csapat a Földművelésügyi Minisztérium jóvoltából részt vehet február végén a párizsi SIMA mezőgazdasági gépkiállításon, amely Európa egyik legnagyobb ilyen rendezvényének számít. A további helyezettek is élményszerű és szakmailag hasznos nyereményekre számíthatnak. A verseny tavalyi győztesének a Fliegl németországi központjába tett nyereményutazásáról ide kattintva, a második és harmadik helyezettek CHH Műszaki KFT győri telephelyén eltöltött szakmai napjáról ide kattintva olvashatnak bővebben.

A továbbjutó csapatok:

1. MEZŐTEAM, Pápa

2. 5. ütem, Hajdúszoboszló

3. A profik, Jánoshalma

4. ÉSZkombájnok, Baja

5. Péterkeszaki, Pétervására

6. Deere Service, Karcag