Szakmai fórum mezőgazdasági gépész, géptechnikus és gépjavító szakos középiskolásoknak

Vigyázzon magára! ... Ausztria meredek erdei lejtőin 2023-10-02

Herbert Hainfellner, osztrák erdészeti vállalkozó számára a biztonság az elsődleges szempont. Herbert és csapata a gutensteini Alpokban, Alsó-Ausztriában nyújt fakitermelési szolgáltatásokat, és gyakran dolgozik akár 48 fokos lejtőkön is. Az ő esetében az Alliance 643 Forestar III bizonyult olyan abroncsnak, amely teljes mértékben megfelel a szakmai követelményeknek.

 

Az Ön erdeje jó kezekben” mottóval a Herbert Hainfellner Holzernte az egyik vezető erdészeti vállalkozó Bürgben, Neunkirchen környékén, Alsó-Ausztriában, és a fenntartható fakitermelésre összpontosít.

Herbert, a tulajdonos mindig olyan megoldásokat keres, amelyek meghaladják a szokásos teljesítményt. Az erdészeti szakember és (2011-ben alapított) cége számára az egyénileg optimalizált technológia folyamatos keresése a mindennapok szerves részévé vált. Ez egyaránt vonatkozik az új Ecoforst csörlőre, a John Deere Harvester 1270G és a John Deere Forwarder 1510G speciális változataira, az Olofsfors lánctalpakra – és természetesen az új Alliance 643 Forestar III gumiabroncsokra is.

A berendezés módosításait a technológia beszállítójával, az Öforsttal, valamint a John Deere-rel és az Ecoforsttal szoros együttműködésben végzik és értékelik. A gépekre vonatkozó döntések meghozatalakor Herbert egyértelmű hitvallást követ: „Első a biztonság. Második az ár!

 

alliance 643 forestar_1

 

Az Öforst ajánlásának megfelelően az Alliance 643 Forestar III-at választja aratógépének. „Mindent egybevetve, az egyik rönkszállítónkon használt régi Alliance 343 gumiabroncs futófelület-mintája nagyon jól teljesített, de a 643-as modellel szemben nem volt kompatibilis a lánctalpakkal. Ezért az új 643 Forestar III abroncsok nagy előrelépést jelentenek. Az idő 90%-ában leszerelt lánctalpakkal dolgozunk. Ezeknek stabilitást és megbízható tapadást kell biztosítaniuk, amikor a meredek lejtőkön dolgozunk. Bár az ár másodlagos, az Alliance gumiabroncsok egy kicsit még olcsóbbak is, mint a versenytársak gumiabroncsai, amelyeket azért szereltek a munkagépeinkre, mert „készleten voltak” - mondta a fakitermelési szakember.

Mivel a biztonság a legfontosabb, a teljesítmény az, ami számít: „Eddig 3000 órát használtuk az új Alliance 643 Forestar III gumiabroncsot – és a lánctalpak szoros felszerelésének, a stabilitásnak, a biztonságnak és az alacsony állásidőnek köszönhetően úgy véljük, ez volt a helyes döntés. Teljes mértékben elégedettek vagyunk” - fejezi be Harbert.

Ami azt illeti, a Yokohama Off-Highway Tires (YOHT) hivatalosan jóváhagyta az Olofsfors, Clarks és Pewag lánctalpgyártó cégek által gyártott lánctalpak Alliance 643 Forestar III és az Alliance 644 Forestar III gumiabroncsokra történő felszerelését és használatát.

 

alliance 643 forestar

 

A lánctalpak tovább növelik a Forestar III gumiabroncs-portfólió már most is rendkívül lenyűgöző tapadási és flotációs jellemzőit, továbbá a gumiabroncsok és a lánctalpak pozitív hatásainak kombinálása nagyszerű teljesítményt eredményez mind a meredek terepen, mind a nedves és puha talajon a masszív tapadás, az alacsony talajsérülés és az alacsony talajtömörödés tekintetében.

Nézd meg az erdei szakértőnket itt!

-x-