Szakmai fórum mezőgazdasági gépész, géptechnikus és gépjavító szakos középiskolásoknak

Väderstad szakmai bemutató, gépbemutató2019-08-23

A Vaderstad Kft. szervezésében országjáró túra keretében kerültek bemutatásra nyár közepén a Väderstad talajművelőket és vetőgépeket érintő aktualitások és újdonságok. A hat helyszínt magába foglaló rendezvénysorozaton a gépújdonságok puszta műszaki ismertetése mellett a svéd gyártó talajművelési és vetési koncepciója is ismertetésre került. Az Agro Napló képviselője a belvárdgyulai helyszínen volt jelen.

 

A Belvárdgyulai Mg. Zrt. területén hat Väderstad talajművelő volt látható munka közben.

 

vaderstad-201908-2

 

Carrier 500

A Carrier a sokoldalúság mintapéldája. Alapművelésre és magágykészítésre egyaránt kiválóan használható tárcsás talajművelő eszköz. A Carrier képes megbirkózni a modern talajművelés összes kihívásával az ultrasekélytől a mélyművelésig. A munkaeszköz sokoldalúsága csökkenti a szükséges menetszámot, ezáltal a hektárra eső művelési költséget, ugyanakkor a lehető legjobb csírázási és kelési feltételeket teremti a soron következő növényállomány számára.

A Carrierről részletesebben olvashat ide kattintva!

Carrier XL 525

A Carrier XL 425-625 vontatott, 4,25-6,25 m munkaszélességben rendelhető művelőeszköz. A Carrier XL 425-625 rövidtárcsák – nagy átmérőjű művelőelemeik folytán – alkalmasak mélyebb művelésre és/vagy nagyobb mennyiségű szármaradvány bedolgozására.

A Carrier XL 425-625 vontatott, 510 vagy 610 mm átmérőjű tárcsával rendelkező munkagép.

A Carrier L/XL-ről részletesebben olvashat ide kattintva!

Cultus 300

A 3-4 méter munkaszélesség tartományban rendelhető Cultus 300-400 erőteljes kapái képesek a talaj akár 25 cm mélységig történő meglazítására. A tágas vázszerkezet lehetőséget ad nagy mennyiségű szármaradvány bekeverésére. A Cultus mindazok számára kitűnő választás, akik tartós kialakítású, kiváló munkaminőséget produkáló szántóföldi kultivátort keresnek.

Részletesebben ide kattintva

 

vaderstad-201908-3

 

Opus 400

Az Opus 400-700 robosztus és sokoldalú kultivátor, mely nagy mennyiségű szármaradvány bedolgozására képes mérsékelt vonóerőigény mellett. Különösen erős kapák, elnyűhetetlen vázszerkezet.

Részletesebben ide kattintva!

TopDown 400

A TopDown 300-900 nagy teljesítményű, sokoldalú szántóföldi kultivátorok az egymenetes, sekély, valamint a mélyebb alapművelés lehetőségét egyaránt kínálják. A munkagép sokoldalúságának bizonyítéka, hogy a legkülönbözőbb termőhelyi feltételek mellett is, kiváló munkaminőségre és páratlan teljesítményre képes. A különböző művelősorok kombinációjának köszönhetően a TopDown csökkenti a talajművelés menetszámát, ami végső soron költségcsökkentést eredményez, de nem elhanyagolható szempont a talajnedvesség-veszteség mérséklése sem.

Részletesebben ide kattintva!

 

vaderstad-201908-4

 

Ferox 600-6

A sokoldalú művelőeszköz. A Ferox 500-900 könnyű kultivátor vibráló kapái 12 cm mélységig dolgozzák át a talajt. A munkagép kapasoros változatban készül. A Ferox kíválóan használható középmély talajmunkákra, mint például a tarlóhántás és ápolás, valamint a magágykészítés.

Részletesebben ide kattintva!

 

A vetőgépekek közül a Rapid A 600 S és a Tempo L 16 került bemutatásra.

 

Rapid A 600 S

A pneumatikus Rapid A 400-800S vetőgépek készen állnak a jövő kihívásaira. A Rapid A 400-800S vetőgépek tervezésénél és fejlesztésénél a gépkezelő áll a középpontban, miközben a vetéspontosság és minőség továbbra sem kompromisszum kérdése.

Részletesebben ide kattintva!

 

Tempo L 16

A Tempo L egy vontatott, nagy sebességű vetésre képes, rendkívüli teljesítményű szemenkénti vetőgép. A Tempo L teljesítménye a kétszeres sorszámú hagyományos vetőgéptípusokéval vetekszik, de ami ennél is fontosabb, az a nagyobb pontosságú vetés.

Részletesebben ide kattintva!

 

vaderstad-201908-5