Szakmai fórum mezőgazdasági gépész, géptechnikus és gépjavító szakos középiskolásoknak

Väderstad szakmai bemutató2023-08-01

A Vaderstad Kft. szervezésében országjáró túra keretében kerültek bemutatásra július végén a Väderstad talajművelőket és vetőgépeket érintő aktualitások.

 

A rendezvénysorozaton a gépek puszta műszaki ismertetése mellett a svéd gyártó talajművelési és vetési koncepciója is ismertetésre került. Az Agro Napló képviselője a szalántai helyszínen volt jelen. A Szalántai Zrt. területén hat Väderstad talajművelő volt látható munka közben.

Carrier XT 525

A Carrier XT a Carrier tárcsa család legújabb tagja, amely nagysebességű tarlómunkára, valamint magágykészítésre egyaránt használható. A modern gazdálkodás jelentette sokféle kihívásnak megfelelően az ultrasekélytől a mélyebb talajművelésig sokoldalúan használható.

 

vaderstad-szakmai-2 

 

A Carrier XT-ről részletesebben ide kattintva!


Carrier 820

A Carrier a sokoldalúság mintapéldája. Tarlómunkára és magágykészítésre egyaránt kiválóan használható tárcsás talajművelő eszköz. A Carrier képes megbirkózni a modern talajművelés összes kihívásával a 2-5 cm-es ultrasekélytől a 15-20 cm-es munkamélységig. A munkaeszköz sokoldalúsága csökkenti a szükséges menetszámot, ezáltal a hektárra eső művelési költséget, ugyanakkor a lehető legjobb csírázási és kelési feltételeket teremti a soron következő növényállomány számára.

A Carrierről részletesebben olvashat ide kattintva!


Carrier XL 625

A Carrier XL 425-1225 modellek 4,10-12,15 m munkaszélességben rendelhetők. A Carrier XL 425-1225 rövidtárcsák – nagy átmérőjű művelőelemeik folytán – alkalmasak mélyebb művelésre és/vagy nagyobb mennyiségű szármaradvány bedolgozására.

A Carrier XL 425-625 tárcsák, 510 vagy 610 mm, a XL 725-1225 típusok 510 mm átmérőjű tárcsával rendelkező munkagépek.

 

vaderstad-szakmai-3

 

A Carrier L/XL-ről részletesebben olvashat ide kattintva!


Cultus HD 525

A Cultus HD új mércét állít fel a függesztett szántóföldi kultivátorok szegmensében. Megtervezésénél fontos szempont volt a kompromisszumok nélküli munkamélység-pontosság, valamint a nagy napi teljesítmény összhangja.

 

 

A Cultus HD-ről részletesebben ide kattintva!


Opus 400

Az Opus 400-700 robusztus és sokoldalú kultivátor, mely nagy mennyiségű tarlómaradvány bedolgozására képes mérsékelt vonóerőigény mellett. Különösen erős kapák, elnyűhetetlen vázszerkezet.

Részletesebben ide kattintva!


TopDown 400

A TopDown 300-700 nagy teljesítményű, sokoldalú szántóföldi kultivátorok az egymenetes, sekély, valamint a mélyebb alapművelés lehetőségét egyaránt kínálják. A munkagép sokoldalúságának bizonyítéka, hogy a legkülönbözőbb termőhelyi feltételek mellett is, kiváló munkaminőségre és páratlan teljesítményre képes. A különböző művelősorok kombinációjának köszönhetően a TopDown csökkenti a talajművelés menetszámát, ami végső soron költségcsökkentést eredményez, de nem elhanyagolható szempont a talajnedvesség-veszteség mérséklése sem.

A TopDown-ról részletesebben ide kattintva!


 A szemenkénti vetőgépek közül a TEMPO V, a Spirit gabonavetőgépek közül a Spirit 800S került bemutatásra.

 

vaderstad-szakmai-4