Szakmai fórum mezőgazdasági gépész, géptechnikus és gépjavító szakos középiskolásoknak

Väderstad CrossCutter Disc - a 2018-as év munkagépe (+VIDEÓ!)2018-01-10

Az új és egyedülálló Väderstad CrossCutter Disc a 2018 év munkagépe megtisztelő díját nyerte Talajművelés kategóriában az idei évi Agritechnika kiállításon.

 

A díjat az európai agrár szaklapok újságírói által alkotott zsűri ítélte oda, melyet Crister Stark, a Väderstad AB igazgatótanácsának elnöke vette át ünnepélyes keretek között.

„Nagyon büszkék vagyunk és örülünk, hogy a CrossCutter Disc elnyerte a 2018 év munkagépe címet. A CrossCutter Disc által a Väderstad Carrier rövidtárcsa rendkívül intenzív és sekély talajművelést biztosít, mely agronómiai előnyöket biztosít a gazdaságnak”, mondja Crister Stark, a Väderstad igazgatótanácsának elnöke.

Ultrasekély talajművelés

Az egyedülálló CrossCutter Disc művelőegységet intenzív, rendkívül sekély, 2-3 cm-es munkamélységű talajművelésre tervezték. Formájának és a kiváló minőségű svéd acélnak köszönhetően a CrossCutter Disc tökéletes vágást és intenzív keverést biztosít az ultrasekély talajművelés során.

A CrossCutter Disc kiemelkedő teljesítményt nyújt repcetarlóban és köztes növényállományban, miközben nagy előnyöket jelent gabonatarlón, csakúgy, mint megművelt területen”, - mondja Mattias Hovnert, a Väderstad értékesítési és marketing igazgatója.

A CrossCutter Disc használata nem igényel extra vonóerőt, mindemellett nagy sebességgel, akár 20 km/h sebességgel is vontatható.

A Väderstad CrossCutter Disc az idei Agritechika kiállításon, november 14-én nyerte el a 2018 év munkagépe címet.