Szakmai fórum mezőgazdasági gépész, géptechnikus és gépjavító szakos középiskolásoknak

Újdonságok a JOSKIN-nál!2019-10-28

Hibridhajtás a mezőgazdasági szállításban!

A mezőgazdasági szállításra és trágyaszórásra szakosodott JOSKIN csoport ismét egy új innovációs megoldást kínál, az elektormosan hajtott tengelyekkel szerelt mezőgazdasági szállító kocsikat.

Manapság a szállított mennyiségek és súlyok folyamatosan emelkednek, azonban a vonóerő növekedés nem tudta ezt a növekedést követni. A minél szélesebb gumiabroncsok használata elengedhetetlen a traktorok vonóerejének leadásához, de ezek magasabb fenntartási költségeket eredményeztek, és sajnos ez sem elegendő a vonóerő növekedéshez. Továbbá elterjedt az extra súlyok alkalmazása a tapadás javítása érdekében, de ezek további üzemanyag növekedést okoztak, illetve a súlyok rossz eloszlása néhány alkatrésznél és a gumiknál az elvártnál korábbi kopást eredményezett.

Mint mezőgazdasági szállítókocsi gyártó, a JOSKIN folyamatosan keresi azokat a megoldásokat, amelyekkel növelni tudja a gépek teljesítményét és a szállításhoz kapcsolódó problémák megoldását. A múltban nagy figyelmet fordított a gépek üres súlyának csökkentésére új, különböző gyártási megoldások és a megfelelő alapanyag kiválasztása révén. Hasonlóképpen, JOSKIN már évek óta fejleszti az “E-Drive” elnevezésű innovatív megoldást.


roadliner - blue background-k

ROADLINER: egy új korszakot nyit a szállításban!

A 2013-ban bevezetett TETRALINER széria egy új modellel bővült, a „ROADLINER” típussal. Az új típus hasonló műszaki alapokra épül, de optimalizálja a hatékonyságot, a biztonságot és a komfortot a közutakon, miközben ideális partner a szolgáltatóknak és gazdálkodóknak, akik nagyobb távolságokra szállítanak.

Manapság a hígtrágya szállításának a folyamata még fontosabbá válik a szolgáltatóknak, a biogáz üzemek üzemeltetőinek és a gazdálkodóknak a telephelyről a kiszórási területre. Amióta a telephelyek és a kiszórási területek közötti távolságok egyre hosszabbak most fontosabb mint valaha, hogy ezen munkák optimális irányítását a legnagyobb hatékonysággal végezzék. Éppen ezt szem előtt tartva a JOSKIN csoport egy a közúti szállításra kihívásaira legjobban megfelelő taggal bővítette a Tetraliner szériát, a ROADLINER tartálykocsival.


joskin-advantage-series

Még több előny az “ADVANTAGES” sorozatnál!

Ez év elején a JOSKIN bevezetett egy új koncepciót, az “Advantage” szériát. Jól felszerelt limitált darabszámú szériákat kínál verhetetlen árakon, a belga cég – még egyszer – sikeresen forradalmasította a mezőgazdasági piacot.


tornado blue background

TORNADO: folyamatos evolúció 

Amióta megérkezett a JOSKIN szériái közé, a TORNADO trágyaszóró gyorsan megtalálta a vásárlóit, olyannyira, hogy mára a világ egyik legnagyobb darabszámban értékesített modelje lett. Még ha ezt a sikert maga a termékkoncepció is magyarázza, egyértelmű, hogy ennek az oka a folyamatos fejlesztés. 2019-ben sincs ez másként.

A TORNADO3 koncepciójának alapja egy könnyű gép. További erősségeit a dizájnja adja, egy alacsony építésű, nagy szakítószilárdságú és nagy kerekekkel felszerelt trágyaszóró. Ezen tulajdonságoknak köszönhetően ez egy kompakt munkagép, amely kiemelkedő stabilitást biztosít az alacsony súlypontnak köszönhetően és kiváló manőverezőképesség mellett.


joskin-xtrem2 - blue background

JOSKIN feszegeti az extrém határokat!

Most már hivatalos, a JOSKIN termékcsalád zászlóshajója nemrégiben fejlesztésen esett át. Mostantól, az X-TREM2 lép az X-TREM tartálykocsi helyére. A márka know-howra és technikai fejlesztéseire építve a belga márka mérnökei nagy kihívással találkoztak szembe, amikor a tartálykocsit tovább akarták feljeszteni. Úgy látszik sikerült nekik.

Ha további érdekességeket és a gépeket testközelből szeretné megnézni, akkor az Agritechnica kiállítás 4 pavilon C12 kiállító pavilonját keresse.