Szakmai fórum mezőgazdasági gépész, géptechnikus és gépjavító szakos középiskolásoknak

Új, UF 1602-es függesztett permetezőgép2019-03-11

AMAZONE ezennel kibővíti az UF 02-es függesztett permetezőgép-kínálatát az UF 1602-el, amely ISOBUS kompatibilis. Egy 1.600 l-es nettó tartálytérfogattal és egy tényleges 1.700 l-es tartálytérfogattal az UF 1602-es felszerelhető az összes 15-30 m-es Super-S2-állványzatra.

 

Az UF 1602-est egy speciálisan kialakított, kedvezőbb súlyponttal rendelkező polietilén tankkal szereltük fel. A sima tartályfalak lehetővé teszik az effektív külső és belső tartálytisztítást.

Az UF 1602-es permetlé-körforgásának vezérlését a központi SmartCenteren keresztül lehet elvégezni. Ezt szennyeződéstől és fröccsenő folyadéktól védve egy nagy lengőajtó mögött, a gép bal oldalán helyeztük el. E mögött az ajtó mögött, a beállítóközpont mellett található meg az új, nagyteljesítményű 60 l-es keverőtartály. A kúpos kialakítás és a nagy felszívóteljesítmény teszik lehetővé a gyors, zavarmentes és maradék nélküli kiürítést. Akár granulátumokat is - mit a keserűsók - hála a felszívónyílásban található keverő-fúvókának és a nagyteljesítményű körvezetéknek, problémamentesen be lehet öblíteni

A folyadék-körforgás automatizálása és távirányítása érdekében az UF 1602 az opcionális Comfort-Paketet kínálja. Ez alapként tartalmazza a felszívás automatikus leállítását és opcionálisan a külső nyomóágról történő feltöltés leállítását. Miközben az alkalmazás automatikusan szabályozza a tartály töltöttségének megfelelően a keverőszerkezetet. A töltöttség csökkenésekor csökken a keverőszerkezet teljesítménye, a teljes leállásig. Ezen túlmenően ennek a csomagnak része az automatikus keverőszerkezet-szabályozás. Ha nagyobb kiszórási mennyiségre van szükség a szórókeretnél, akkor a keverőszerkezet vezérlés automatikusan visszaállítódik. Amint a fordulóknál ismét az összes szórófej zárva van, a keverőszerkezet ilyenkor teljes teljesítménnyel dolgozik.

Az alkalmazás után a Comfort-Paket lehetővé teszi a teljesen automatikus tisztítást, amit a traktor vezetőfülkéjéből lehet távirányítani.

Az UF 1602-nél lehetőség van a FT 1001 mellső tank használatával a térfogatot 1.000 l-el megnövelni. A FlowControl+ segítségével a mellső tank az UF 1602-es folyadék-körforgásának a részévé válik. A folyadék áramoltatása a töltés és az alkalmazás idején a mellső tank és a hátsó tank között teljesen automatikusan történik. Hála ennek az automatizálásnak a vezető ugyan úgy dolgozik, mint ha egy tartály lenne csak.

amazone_uf1602_seitenansicht_022019-k