Szakmai fórum mezőgazdasági gépész, géptechnikus és gépjavító szakos középiskolásoknak

Új Fendt termékek bevezetése Magyarországon2022-07-05

Új kereskedelmi céget alapított AgroVario Kft. néven az AXIÁL Kft. annak érdekében, hogy a Fendt márka teljes termékcsaládjának bevezetési programja elindulhasson Magyarországon is. Az AgroVario Kft. kizárólagosan fogja ajánlani a magyar gazdák számára a Fendt kombájnokat, bálázókat, kaszákat, rendterítőket, rendképzőket, rendfelszedő kocsikat, önjáró silózókat, valamint az önjáró permetezőket, míg az AXIÁL továbbra is fenntartja kizárólagos értékesítési jogát a Fendt traktorokra Magyarországon.

 

Az AgroVario Kft. néven elinduló új kereskedelmi cég tulajdonosa az AXIÁL Kft. 75% részesedéssel, kisebbségi tulajdonosa pedig a Nothung Zrt. 25% részesedéssel. Utóbbi az agrártechnológiák piacán hazánkban végzett piacfejlesztő befeketésekre specializálódott szakértő. Az AXIÁL továbbra is fenntartja kizárólagos értékesítési jogát a Fendt traktorokra Magyarországon, miközben az AgroVario céggel is együttműködik a Fendt portfolió további elemeinek (betakarítógépek, permetezők és teleszkópos rakodók) sikeres bevezetésében.

„Az AXIÁL Kft. - 75%-os részesedésén keresztül - biztosítja, hogy a magyar gazdák továbbra is megkapják azt a legmagasabb színvonalat és minőséget az értékesítés utáni szolgáltatásokban, amelyről az AXIÁL és a Fendt márka is ismert.” – emelte ki Harsányi Zsolt, az AXIÁL Kft. tulajdonos-ügyvezetője. Ennélfogva az AXIÁL és az AgroVario szorosan együttműködik annak érdekében is, hogy biztosítsák a gazdák számára a Fendt gépekhez az AXIÁL kivételesen fejlett precíziós gazdálkodási technológiáit és a kapcsolódó szolgáltatásokat.

 „Magyarország kivételesen erős agrárszektorral rendelkezik és remek potenciált kínál a Fendt által a piacon eddig nem képviselt termékcsaládok bevezetési programjához. Célunk, hogy teljeskörűen kínáljuk gazdag termékpalettánk kiváló minőségű gépeit a magyar gazdák számára.” – tette hozzá Christian Erkens, a Fendt márka értékesítési igazgatója az európai és közel-keleti régióban.

Az AgroVario új központja Ácson, Észak-Magyarországon nyílik meg, a Fendt betakarítási és növényvédelmi termékcsaládjának bevezetési programjának indulásával egy időben, várhatóan 2022 szeptemberében. Az új értékesítési szervezet exkluzív képviseleti hálózatot épít ki hazánkban a gazdálkodók közvetlen kiszolgálásához. Ebben az évben megnyílik két kompetencia központ is Békéscsabán és Kaposmérőn, melyekhez egy további szervizpont csatlakozik Miskolcon. A következő évben tovább növekszik majd az értékesítési pontok száma, melyek segítségével a teljes szolgáltatási paletta elérhetővé válik a bevezetett új géptípusokra, a gépértékesítéstől kezdve az alkatrészellátásig.

 

agrovario logo