Szakmai fórum mezőgazdasági gépész, géptechnikus és gépjavító szakos középiskolásoknak

Új AMAZONE AmaSpread 2 kezelőszámítógép2023-03-28

A ZA-V Profis Control mérleges műtrágyaszóróhoz az AMAZONE mostantól az új AmaSpread 2 kezelőszámítógépet kínálja. Ezzel a középkategóriás szegmensben egy olyan gépspecifikus terminál áll rendelkezésre, amely kényelmes kezelhetőségével és egyszerű menüvezérlésével nyűgöz le.

A nagy kontrasztú színes kijelzőnek köszönhetően a felhasználó még változó fényviszonyok mellett is minden szórási információt gond nélkül láthat a képernyőn

 

Modern kialakítás és magától értetődő kezelés

A logikus kezelési struktúra a nagy kontrasztú 4,3 hüvelykes színes kijelzővel kombinálva magas szintű kezelési kényelmet és modern megjelenést garantál. A kiszórási mennyiségre, a maradék mennyiségre vagy a területteljesítményre vonatkozó összes szórási információ folyamatosan és áttekinthetően látható.

A terminál kezeléséhez nem kell sokszintes menükben navigálni. Minden lényeges funkcióhoz saját gomb tartozik. A mennyiségadagolás és a szóráshatárolás minden fontos funkciója háttérvilágítással ellátott komfortgombok révén közvetlenül vezérelhető. Így a szórás közbeni egykezes kezelés nem jelent problémát.

 

amaspread2_d0_kw_p7143083_d1_220809_s-1

Szórás során minden funkció magától értetődő módon, egy kézzel elérhető. Minden gomb egy-egy funkciót jelöl.

 

Akár 10 különböző műtrágya szóróanyag-specifikus beállításai tárolhatók és bármikor előhívhatók. Ezenkívül a kijuttatott mennyiség, a megművelt terület és a munkaidő is rögzítésre kerül, és ez alapján a felhasználó könnyedén dokumentálhatja a munkáját.

za-v2000profiscontrol_claas_d0_kw_p7143148_d1_220810_s

A ZA-V Profis Control mérleges műtrágyaszórók valamennyi funkciója kényelmesen kezelhető az új AmaSpread 2 gépspecifikus kezelőszámítógéppel.

 

Minden funkció biztos kézben

Az AmaSpread 2 a haladási sebességtől függő mennyiségszabályozás mellett többek között lehetővé teszi akár 6 szakasz kapcsolását és a Profis mérlegrendszer használatát is. Ezenkívül a műtrágya mennyisége gyorsan a szántóföldi körülményekhez igazítható. A 200 Hz-es mérlegrendszernek köszönhetően a pontos mennyiségszabályozás szintén a kezelőszámítógépen keresztül történik. Ez biztosítja az állandó kiszórási mennyiséget még a műtrágya minőségének ingadozása esetén is. Az opcionálisan rendelhető dőlésérzékelővel együtt még domboldalakon is garantált a pontos mérési eredmény.

 

amaspread2_d0_kw_p7143099_en_d1_220810_s

Az egyszerű menüszerkezet gyors kezelhetőséget tesz lehetővé a műtrágyaszóró valamennyi beállításához.

 

A Limiter V+ szóráshatároló rendszer segítségével a kezelő a traktor vezetőfülkéjéből való kiszállás nélkül válthat át mezsgye-, határ- és árokszórás között a határhelyzetnek megfelelően. Az opcionális üres állapot érzékelők az AmaSpread 2 egységen keresztül figyelmeztetik a felhasználót, ha a tartály üres. A terminál kínálta lehetőségeket a munkavilágítás integrálása teszi teljessé.

 

amaspread2_d0_kw_p7143088_d1_220810_s-2

Az AmaSpread 2 kezelési koncepciójába illeszkedik az opcionális Limiter V+ szóráshatároló rendszer. Egy gombnyomással kényelmesen reagálhat a különböző határhelyzetekre mezsgye-, határ- vagy árokszórás alkalmazásával. A határszórás aktuális változata folyamatosan és áttekinthető módon látható a kijelzőn.

 

Összefoglalva elmondható, hogy az AmaSpread 2 az egyszerű kezelés új módját kínálja a legmagasabb szintű funkcionalitás mellett a ZA-V Profis Control műtrágyaszórókhoz.