Szakmai fórum mezőgazdasági gépész, géptechnikus és gépjavító szakos középiskolásoknak

Nehézgépszerelő is versenyez majd a szakmunkás világversenyen2019-03-18

A csütörtöki záróünnepségen 52 szakmában az első három helyezettet díjazták a részvevő 232 fiatal versenyző közül.  A nehézgépszerelő szakágban Apagyi Bence fogja képviselni hazánkat a világversenyen Kazanyban.

Fotó: A tavalyi EuroSkills válogató nehézgépszerelő versenyszámának egyik pillanata 

 

Lezárult a XII. Szakma Sztár Fesztivál, a csütörtöki záróünnepségen 52 szakmában az első három helyezettet díjazták a részvevő 232 fiatal versenyző - köztük több külhoni magyar - közül a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban.

Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter a díjátadó ünnepségen arra biztatta a fiatalokat, hogy munkájuk során kövessék a technológiai változásokat. Szólt az  ötéves technikumi szakképzés bevezetéséről és kiemelte, a szakoktatók anyagi megbecsülésének fontosságát, hogy jövedelmük megközelítse az ágazatra jellemző szintet.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke köszöntőjében elmondta, a szakmák versenyének megrendezésével a pályaorientáció, a szakmunka szépségeinek megmutatása volt a cél. A Szakma Sztár Fesztiválon induló versenyzők jelentős része mentesül a szakmai vizsga alól - emelte ki.

Az ünnepségen köszöntötték az idei szakmák világversenyén, a WorldSkills rendezvényen Kazanyban résztvevő 23 szakmában induló 25 magyar versenyzőt, illetve a 2020-ban Grazban megrendezendő EuroSkills versenyre eddig tovább jutott magyar résztvevőket. Kazanyban a nehézgépszerelő szakágban Apagyi Bence fogja képviselni hazánkat a világversenyen.

Bejelentették, hogy a Szakma Sztár Fesztivált jövőre a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közösen rendezi.

 

bingo-16-13-deere-service-k.

 

Sok szeretettel gratulálunk Apagyi Bencének (középen), aki csapatával, a Deere Service-szel két alkalommal is döntőbe jutott az Agro Napló MezőgépÉSZek vetélkedőjén, a 2018-as versenyt pedig meg is nyerték.