Szakmai fórum mezőgazdasági gépész, géptechnikus és gépjavító szakos középiskolásoknak

Modern gyártástechnológia, elképesztő termékportfólió a lengyel gyártótól 2022-08-10

PRONAR KIÁLLÍTÁSI KÖZPONT – Siemiatycze

 

A Pronar kiállítási központban, a látogatók megtekinthettük a Pronar által gyártott gépek és alkatrészek teljes skáláját. A kiállítás célja, hogy a jövőbeli vásárlók, partnerek megismerhetik a gépgyártási folyamatokat, megtekinthetik a késztermékeket, beszélgethetnek a cég szakértőivel, továbbá a megoldásaik mögött húzódó technológia és innováció is bemutatásra kerül.

 

ponar_kiállítás_02

 

Ez az állandó gyárkiállítás több mint 10 hektár területet ölel fel, ami európai szinten páratlan projektet jelent. Ebben a hatalmas térben sikerült bemutatni a mezőgazdasági, önkormányzati és újrahasznosító gépeik teljes portfólióját, valamint a Pronar erejét az alkatrészek területén is.

A Pronar megnyitotta saját kiállítási központját Siemiatyczében (Lengyelország). A cég 10 hektáros területen és két csarnokban bemutatja a Pronar 8 gyárában jelenleg gyártott összes újrahasznosító, mezőgazdasági és kommunális gépeket. Mindenki, aki érdeklődik a Pronar termékek iránt ebben a modern központban, nemcsak megtekintheti, de munka közben meg is tapasztalhatja a gépek által nyújtott élményt.

 

ponar_kiállítás_03 

A kiállítási központ szimbolikus megnyitóját Jarosław Gowin miniszterelnök-helyettes, Artur Kosicki marsall, Bogdan Paszkowski vajda és az ünnepség házigazdája – a Pronar elnöke Sergiusz Martyniuk – aki bemutatta a modern beruházás mögött meghúzódó újításokat.

 

ponar_kiállítás_04

 

A PRONAR Kiállítási Központ két részből áll. Az első egy 10 hektáros terület, több mint 100 géppel. A második – két csarnok a technológiának és az alkatrészeknek lett szentelve. A külterület a cég termékcsaládjainak megfelelő szektorokra oszlik: a modern újrahasznosító gépektől (aprítógépek, sziták, szállítószalagok, komposztforgató, csatornabálázó présgépek), több mint 130 különböző kivitelű és rendeltetésű pótkocsi modellig, mezőgazdasági és kommunális gépekig.

 

ponar_kiállítás_05

 

A két csarnokban a Pronar által gyártott gépek kulcsfontosságú alkatrészeit tekintheti meg a látogató. A hely nagy része az újrahasznosító gépek legfontosabb elemeinek bemutatására van fenntartva. A szekció a feldolgozott anyag típusától függően szektorokra oszlik – fa, zöldhulladék, települési hulladék, ócskavas, építési és bontási hulladék, kavics, szén, talaj és törmelék. Egy ilyen rendszerben minden látogató gyorsan megtalálja a megfelelő megoldást, és az általa feldolgozott anyag függvényében állíthatja be a gépeket, munkaelemeket.

 

ponar_kiállítás_06

 

A vegyes és szelektíven gyűjtött hulladék feldolgozására szolgáló, helyhez kötött sorok lenyűgöző modelljei is a kiállítási központban kaptak helyet.

 

ponar_kiállítás_07

 

A csarnok további részében kommunális és mezőgazdasági gépeket, pótkocsikat bemutató kiállítás látható, valamint a Pronar gyártási erejének bemutatása a legfontosabb gépelemek, például pneumatika és hidraulika, amelyeket a cég nemcsak saját megoldásaira gyárt (pl. pótkocsik), hanem sok országba exportál is.

 

ponar_kiállítás_08

 

A második, kisebb csarnok teljes egészében a traktorokban, kombájnokban, kommunális gépekben és más lassan mozgó gépekben használt keréktárcsák gyártására készült. Itt látható a legyártott felnik keresztmetszete – 10 hüvelyk átmérőtől az 50 hüvelyk feletti méretig. A Pronar a közelmúlt befektetéseinek köszönhetően mára a második legnagyobb ilyen típusú kerekek gyártója a világon.

 

ponar_kiállítás_09

 

A közeljövőben a Pronar kiállítási központja egyedi elemmel gazdagodik. Itt kerül sor a hulladékiparnak szánt berendezések dinamikus bemutatóira. Az ügyfelek a Pronar gépeket különféle anyagokkal való munka közben láthatják: szerves hulladék, fa, biomassza, papír, műanyag vagy nagyméretű hulladék. A gyakorlópálya Európában egyedülálló megoldás, és a potenciális vásárlók érdeklődése mellett a gépek üzemeltetésére, szervizelésére és optimális használatára vonatkozó oktatást is lebonyolítanak majd.

 

ponar_kiállítás_10 

Nézz szét a Pronar Kiállítási Központban és légy szemtanúja a Pronar innovációinak:

 

 

A Pronar elképesztően széles termékportfóliájából Nálunk megtalálható:

Pronar mezőgazdasági és építőipari pótkocsik >>>

Pronar zöldsor gépek >>>

Pronar kommunlális gépek >>>

Pronar alkatrészek >>>

 

dorker logó szöveg nélkül png

 

pronar-logo cdr-k

 

www.dorker.hu

webshop.dorker.hu