Szakmai fórum mezőgazdasági gépész, géptechnikus és gépjavító szakos középiskolásoknak

METALWOLF fogasboronák2020-07-23

A 30 éves gyártási tapasztalattal rendelkező METALWOLF Kft. napjaink elvárásainak megfelelően a legkorszerűbb technológiával gyártja munkagépeit. A 25 embert foglalkoztató géderlaki családi vállalkozás széles portfóliójában tárcsákat, sorközművelőket, hengereket, kombinátorokat, ásóboronákat, fogasokat, lazítókat kínálnak, egyedi elképzeléseket is megvalósítanak, illetve gépeik egyedi kialakításokkal is kérhetőek. Ahogy a szlogenjük is mondja, igazi partnerek a talajművelésben.

 

Cikksorozatunk jóvoltából most megismerheti a Metalwolf termékcsalád tagjait.

Fogasboronák

A fogasborona az egyik leggyakrabban használt talajművelő eszköz, amely elsősorban a talaj felső rétegének porhanyítására használható. Emellett a vetőmag és műtrágya takarására és a gyomok fejlődésének kezdetekor gyomirtására is alkalmas. Koratavaszi talajlezárásnál is használják hátsó simítóval kombinálva

A Metalwolf függesztett és félig függesztett fogas boronákat is készít. Mindkét változat kérhető egyenes foggal (25X25 cm fogak, működési hossz 210 mm) vagy kanalas foggal (ennek működési hossza 230 mm). A fogak 50X10-es laposacél kereten helyezkednek el, a köztük lévő távolság 55 mm. A gépet 1,1-es, 1,4-es vagy 1,6-os fogastáblákból állítjuk össze, a fogak száma ennek megfelelően táblánként 20, 25 vagy 30 db.

 

mw-f-8-4_fh_hatso_simitoval-k

 

A függesztett fogas boronáink 3,6-tól 9,2 méteres művelési szélességig állnak rendelkezésre. Ezeket 100X50X6 hátsó simítóval vagy 130X65X10 hátsó simítóval is felszereljük az ügyfél választásának megfelelően.

 

mw_f-7-2_vh (7)

 

Félig függesztett fogas boronáink, ékgyűrűs hengerrel szereltek, és 5,6 méteres, 6,6 méteres vagy 7,2 méteres művelési szélességben kínáljuk őket.

 

mw_f-7-2_ff (25)-k

 

Természetesen, mint minden termékcsaládunknál, a fogasboronák esetében is vállaljuk egyedi elképzelés megvalósítását.


Cikksorozatunk korábbi részei: