Szakmai fórum mezőgazdasági gépész, géptechnikus és gépjavító szakos középiskolásoknak

Megoldások, melyek a határok nélküli fejlődéshez kellenek2019-06-03

Üdvözli a Topcon Agriculture! Adatközpontú vállalatként elkötelezetten segítjük gazdálkodó partnereinket abban, hogy soha nem látott módon fejlődjenek.

 

Habár a generációs tudás remélhetőleg sosem vész el, a modern tudomány a legfőbb kulcsa annak, hogy az eddiginél komplexebb rálátást és magasabb profitot sikerüljön elérni. Olyan intelligens, egymásra épülő megoldásokat biztosítunk, amelyek széles körű adatgyűjtés révén segítenek fenntartható módon kiaknázni a termőföldben rejlő lehetőségeket.

A Topcon Agriculture Platform (TAP) egy olyan felület, amely a táblákról származó adatok kezelésére és feldolgozására szolgál, melyek végeredményként a helyi adottságoknak megfelelő, helyspecifikus kijuttatási térképként felhasználhatóak lesznek különböző munkafolyamatok során. Intelligensebb így a gazdálkodás? Szerintünk igen.

Akár a termelési költségek csökkentéséről, akár az elérhető nyereség maximalizálásáról legyen szó, minden hektárból segítünk a lehető legtöbbet kihozni. Hiszünk abban, hogy a technológia célja az egyszerűsítés, nem pedig a bonyolítás, emiatt olyan termékeket és szolgáltatásokat tervezünk, amelyek használata egyszerű és logikus. Küldetésünk világos: élvezetessé tenni a gazdálkodást! Minden egyes nap fáradhatatlanul erre törekszünk.

Alapvető rendszerelemek

Automata kormányzás
Kezdetektől a helyes nyomon. 

Vérünkben az innováció! A Topcon nevéhez számos iparági áttörés fűződik, így például az első nagypontosságú elektromos robotpilóta rendszer bevezetése, melyben azóta is élenjáró. Bárhonnan is nézzük az automata kormányzás és maximális pontosságú helymeghatározás a precíziós vezérlőrendszerek lelke. Ahogy a vetőmag megfelelő mennyiségben történő kijuttatása, úgy a műtrágya és növényvédőszer helyspecifikus és megfelelő dózisban történő felhasználása is alapvető fontosságú. Fejlett vezérlési megoldásaink különböző szenzoros adatgyűjtők segítségével (pl. N szenzor, hozamtérképezőrendszer) pontos visszajelzést adnak a táblák különböző területeinek termőképességéről.

agropilot-kep2

Korrekciós szolgáltatások
Hozza ki a maximumot minden négyzetcentiméterből. 

A Topcon rendszerek maximális teljesítményének eléréséhez vegye igénybe RTK korrekciós szolgáltatásunkat. Ez a nagypontosságú, valós idejű korrekcióforrás az amerikai GPS és orosz GLONASS műholdrendszer pozíció adataira is biztosít jelpontosítást, így az automata kormányzási rendszer maximális üzembiztonsággal képes dolgozni. Az akár 2 centiméter pontosságot is elérő korrekcióforrás nem csak sorról-sorra, de akár fogásokban történő munkavégzésre is alkalmas pontosságot biztosít, mely hónapok, vagy évek múltán is megismételhető.

 

agropilot-1000-kep3

 

Digitális farm menedzsment
Topcon Agriculture Platform (TAP) 

Járjon egy lépéssel előrébb
Milyen volna, ha nem csupán előre látná a jövőt, de a kezében is tartaná? A Topcon Agriculture Platform (TAP) segítségével ez most valósággá válhat. A TAP egy olyan nyitott felület, amellyel az adatok a létrehozástól kezdve menedzselhetők, feldolgozhatók, majd visszatölthetők. Az adatokat a rendszer egy részletes, szemléletes felület révén ismerteti, mely több, mint a táblák jellemzőinek puszta összessége – a TAP segítségével különböző elemzések, munkajelentések és kijuttatási térképek készíthetőek, melyek elkészülés után visszatölthetőek a Topcon monitorba. A memóriakártyák ideje immáron véget ért. Üdvözöljük a gazdálkodás jövőjében! 

Megfelelő adatot a megfelelő helyről és módszerrel
A TAP rendszert úgy alakítottuk ki, hogy a felhasznált adatok minden esetben pontosak és megbízhatók legyenek. Azáltal, hogy közvetlenül az érzékelőktől gyűjtjük be az adatokat, a TAP kiszűri a helytelenül feldolgozott, vagy hibásan rögzített információkat, valamint ignorálja a kiugróan magas és alacsony értékeket, melyek torzítanák eredményeinket. Mivel Ön saját maga felügyeli az adatokat, így azokkal osztja meg, akikkel szeretné. A TAP rendszer az adatokat csoportokba rendezi, így azok még könnyebben megtalálhatók és elérhetők a felhasználó számára. Nincs kétség, ez egy páratlan adatkezelő rendszer!

agropilot-kep4

Alkalmazási lehetőségek

  • Talaj előkészítés
  • Vetőgép vezérlés
  • Vegyszerezés és tápanyag utánpótlás
  • Hozamtérképezés

Ha a Topcon mellett dönt nem csupán egy nagyszerű termékkel, hanem kiváló szakemberekkel is együtt dolgozik. 

Bővebb információkért érdeklődjön az alábbi elérhetőségeken!

topcon_logo agropilot_logo

 

 

 

 

 

 

 

www.agropilot.hu
info@agropilot.hu
www.facebook.com/agropilotkft
+36-70/886-5200