Szakmai fórum mezőgazdasági gépész, géptechnikus és gépjavító szakos középiskolásoknak

Már a Väderstadnál a Harmadik Generáció – Henrik Gilstring átveszi az igazgatói posztot2020-10-19

A Väderstad a világ egyik vezető vállalata a talajművelés és a vetés gépesítése terén. A vállalatnál napirenden van az utódlás kérdése, 2022. februárjában Henrik Gilstring veszi át az elnök-igazgatói pozíciót. Henrik az alapító család harmadik generációjának képviselője, aki jelenleg is tagja a vállalat menedzsmentjének.

Henrik Gilstring

 

A folytonosság, a fenntarthatóság és az innováció a vállalat legfontosabb vezérelvei az alapítás óta, azaz közel 60 éve. A vállalat igazgatótanácsa jó előre gondoskodott az utódlás kérdéséről, mivel a jelenleg regnáló Mats Båverud nyugdíjba vonulása után Henrik lesz a vállalat igazgatója, akinek a felkészítése már el is kezdődött.

– A vállalat igazgatótanácsa és menedzsmentje ezzel a döntéssel tisztán körvonalazta a vállalat jövőképét, amely erős értékekre épül, mondja Crister Stark, az igazgatótanács elnöke.

– A hosszútávra szóló tulajdonosi szerep, valamint a tulajdonosi és munkavállalói elkötelezettség segítségével tovább járjuk utunkat, amit az innováció, a stabilitás és az eltökélt vezetés jellemez. A jelen döntéssel egy zökkenőmentes és hatékony vezetőváltás alapjait fektettük le, így biztosítva az igazgatói pozíció folytonosságát. 

Henrik Gilstring előzetesen az igazgatóhelyettesi posztot tölti be, majd 2022. februárjától lesz a vállalat első számú vezetője.

– Már nagyon várom, hogy úgy vezessem a vállalatot, hogy biztosítsam annak fenntartható fejlődését, alkalmazkodva a mezőgazdaság jövőbeni változásai jelentette kihívásokhoz, valamint a globális és politikai szabályokhoz, mondja Henrik.   

– A Väderstad múltja elismert a mezőgazdasági gépesítés innovációja terén, erős vevői kapcsolatokkal rendelkezik, és folyamatosan növekszik. Mindez egy igazán élvezetes utazás, amely új célok elérésére sarkall bennünket. Minden lehetőséget magragadunk, hogy biztosítsuk a folytonos növekedést, és tesszük ezt vevőink és munkavállalóink érdekében.

Henrik Gilstring 35 éves, és az alapító család harmadik generációjának képviselője. A vállalat egyik tulajdonosának és vezetőjének, Christina Starknak, valamint a vállalat vezetője fejlesztőmérnökének, Gert Giltsringnek a gyermeke. Többek között Gert fejlesztette ki a Tempo vetőgépek magadagoló rendszerét, ami lehetővé tette, hogy a Väderstad vetőgépe világsikerre tegyen szert ilyen rövid idő alatt. 

Henrik Gilstring 2012 óta dolgozik a vállalatnál, jelenleg helyettes üzletfejlesztési igazgató, valamint a menedzsment tagja. Henrik közgazdász végzettségű, a stockholmi School of Economics-on szerzett diplomát. A jelenlegi pozícióját megelőzően kontrolleri munkakörben dolgozott a gyártás, az értékesítés és marketing, valamint a gyártmányfejlesztés részlegein.  

– Igazán várom a napot, amikor átadhatom a gyeplőt Henrik kezébe, aki már most mindent tud a vállalat működéséről, a gyártásról, a termékeinkről, valamint a piacunkról. Emellett széleskörű gyakorlati tapasztalatokkal rendelkezik a vállalat különböző részlegeinek működését illetően, ami biztosan példás vezetővé teszi majd. Henrik teljesen kompetens és a memedzsment támogatását élvezi, mondja Mats Båverud, a vállalat jelenlegi igazgatója.