Szakmai fórum mezőgazdasági gépész, géptechnikus és gépjavító szakos középiskolásoknak

Kubota műtrágyaszórók: pontos, egyszerű és hatékony2022-08-01

Az agrárszektor szereplőinek ebben az évben számtalan nehézséggel kellett szembenézniük. A közelmúltban jelentősen megnövekedtek a műtrágya árak is, amely még további akadályokat gördít a gazdák elé. Ezért most minden eddiginél fontosabbá vált az optimális műtrágyaszórásra való törekedés, ami a pontos tápanyagmennyiség felhasználását és az átfedés elkerülését jelenti.

 

A Kubota műtrágyaszórók garantálják a pontos kijuttatást, könnyen kezelhetők, megbízhatók és sok éves gondtalan használatot biztosítanak, így Önnek egyel kevesebb dolog miatt kell aggódnia.

 

A Kubota műtrágyaszórók egy egyedülálló technológiára épültek, ez a RotaFlow rendszer. A RotaFlow rendszer legfontosabb tulajdonsága, hogy a műtrágya szemcsék már forognak, amikor elérik a szórólapátokat. A műtrágyának ez a kismértékű kezdeti gyorsítása megakadályozza a lapátok csapóhatása miatt a szemcsék felaprózódását és fenntartja a műtrágya szórási jellemzőit.

 

kubota-mutragyaszorok-1. kép

 

A Kubota DSM-W és DSX-W mérőrendszeres műtrágyaszórók rendelkeznek a sebességfüggetlen műtrágyaszórás és a nagy frekvenciájú automatikus kalibrálás előnyeivel. Az egyedi referenciaszenzorral a DSM-W és a DSX-W mérőrendszer automatikusan korrigál a lejtők és a rázkódás miatt, ezáltal garantálják a pontos szórásképet még dombos területen is.

A Kubota GEOspread műtrágyaszórók különlegessége, hogy adagolóegységenként két állítómotorral vannak felszerelve. Ezek közül az egyik a kijuttatott dózist szabályozza, a másik a szórótárcsák feladási pontját, ezáltal a gép munkaszélességét. A GEOspread rendszer lehetővé teszi mindkét oldal munkaszélességének az egymástól eltérő mértékű változtatását egyetlen gombnyomással. Ezáltal a munkaszélesség könnyen, gyorsan és pontosan beállítható az ISOBUS terminál segítségével. Továbbá minden műtrágyaszóró típus felszerelhető egy TrimFlow határszórási rendszerrel vagy egy manuális/hidraulikus határszórási lemezzel.

 

kubota-mutragyaszorok-2. kép

 

A Kubota mérőrendszeres műtrágyaszórói alapból úgy vannak felszerelve, hogy kompatibilisek az ISOBUS-11783-mal. Könnyen kezelhetőek az IsoMatch Tellus GO+ vagy PRO eszközökkel. Ezen felül elláthatóak IsoMatch GEOcontrol kiegészítő szoftver alkalmazással. Ez a szoftver segít vezérelni az összes ISOBUS kompatibilis munkagépet, mint például a permetezőgépeket, vetőgépeket és műtrágyaszórókat. A GEO-SC automatikus szakaszvezérlés gondoskodik az eszközszakaszok automatikus be- és kikapcsolásáról. Segítségével teljesen megszüntethetők a nem kívánt átfedések és a szántóföld határain kívüli műveletek. A GEO-VR változó mennyiség pedig automatikusan beállítja az ISOBUS munkaeszköz kimeneti mennyiségét, így lehetővé válik a műtrágya mennyiségének módosítása.

 

kubota-mutragyaszorok-3. kép

 

A Kubota gépek magyarországi forgalmazását és szervizelését a Két-KATA Kft. látja el. A műtrágyaszórók készletről, azonnal elvihetők. Bővebb információért kérjük, vegye fel a kapcsolatot a helyi területi képviselővel, vagy látogasson el a Két-KATA Kft. weboldalára!