Szakmai fórum mezőgazdasági gépész, géptechnikus és gépjavító szakos középiskolásoknak

Kubota M7173 – Erő, teljesítmény, sokoldalúság és megbízhatóság - mindez japán minőségben2023-04-24

A mezőgazdasági ágazat előtt álló kihívások egyre nagyobbá válnak. Nehéz időkben csak egy dolog segít: egy új gondolkodásmód.

 

Alternatív lehetőségek felkutatása és okos döntések meghozatala. A következő traktorvásárlásakor ez azt jelenti, hogy az imázs helyett a hatékonyságot választja. Olyan traktorhoz, amely kemény munkát végezhet kiváló teljesítmény mellett folyamatos terhelés alatt. És mindezt elfogadható áron. Ilyenkor a megfelelő választás egy Kubota traktor.

Mitől kedvelt a KUBOTA M7173 a gazdák körében?

A motor

A tökéletesített teljesítménygörbének köszönhetően a V6108 TIER 5 motor legújabb változata nagyobb teljesítményt biztosít alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás mellett. A “Power Boost” teljesítménynöveléssel az M7173 bőséges erőtartalékkal rendelkezik a maximális teljesítmény eléréséhez. (170 LE teljesítmény (ECE R 120)

Az M7173 négyhengeres motorja nagy teljesítménye ellenére nagyon hatékony üzemanyag felhasználású. Az alacsonyabb üzemanyag mennyiség és a csökkentett AdBlue® fogyasztás hosszabb üzemidőt eredményez.

Az egy darabból álló motorháztető és a könnyen hozzáférhető karbantartási pontok az M7173-at szervizbarát traktorrá teszik. Ez az előny még a felszerelt homlokrakodóval is megmarad.

A Kubota ismert motorjainak megbízhatóságáról és hosszú élettartamáról. Ez alól ez a motor sem kivétel. Előnyeit hosszú távon élvezheti.

m7003_kép2

Hajtómű

Az M7173 már korábban bizonyított powershift sebességváltója hat, terhelés alatt kapcsolható fokozatot és öt szinkronizált tartományt tartalmaz, ami 30 előre- és 15 hátrameneti fokozatot biztosít a 0,25 és 50 km/h közötti sebesség tartományban.

Automatikus módban a sebességváltó a motor terhelésétől függően váltja

a sebességet. Csak a műszerfalon vagy az elektronikus erőátviteli vezérlő K-terminálján kell megadnia a szükséges sebességtartomány-váltást. Most már nem is kell gondolnia a váltásra, koncentrálhat az Ön előtt lévő útvonalra. A váltó viselkedését egyszerűen beállíthatja a kartámaszról, ami hatalmas előnyt jelent a termelékenység és a kényelem szempontjából.

 

m7003_kép3

 

Hidraulika

Az M7173 prémium modelljei zárt hidraulika rendszerrel és terhelés érzékeny, változó szállítású (110 l/perc), axiáldugattyús szivattyúval vannak ellátva. Három pár mechanikus hidraulikus kiadó szelep tartozik a felszereltségbe.

Az elektronikus függesztőmű vezérlő ergonomikusan van beépítve a többfunkciós karba, ezáltal a hidraulika könnyen működtethető és kezelhető. A külső távirányító megkönnyíti a munkaeszközök fel- és leszerelését.

Az M7173 9400 kg-os, hatalmas teherbírása lehetővé teszi gyors munkavégzést vetőgép kombinációkkal vagy más nehéz munkagépekkel, például ekékkel, kultivátorokkal stb. A mellső emelő berendezés 3900 kg teherbírása további emelőkapacitást biztosít a nehéz gépeket igénylő feladatok könnyű kezeléséhez. A stabil elülső függesztés még sokoldalúbbá teszi az M7173 máris lenyűgöző képességeit.

 

m7003_kép4

 

Kabin

Az M7173 kényelmes munkakörnyezetet jelent még a leghosszabb munkanapokon is. Ezt a tágas és ergonómiailag átgondolt fülke biztosítja, hogy megfeleljen az üzemeltető igényeinek, emellett osztályának egyik legnagyobbika. Kiemelkedő helyet és kényelmet biztosít, valamint jól tervezett kezelési rendszert és kiváló kilátást kínál.

Az első tengely és a fülke rugózott felfüggesztése egyaránt védi a kezelőt és a gépet, és kiemelkedő termel-ékenységet eredményez.

A fülke belsejében az új, nagy teljesítményű fedélzeti lámpák teljes láthatóságot biztosítanak a karon és a joystickon.

Új légkondicionáló rendszerrel szerlet, amely 25% -kal növeli a levegő mennyiségét és nincs huzat érzés.

A Kubota az utas számára is kényelmes ülést biztosít a traktoron. A pótülés, ha nincs használatban, lehajtható, így is növelve a teret a kabinban.

Az M7173 négyoszlopos kabinját úgy tervezték, hogy mindig, mindent láthasson. A nagyszerű panorámaüvegeken keresztül kiválóan láthatja traktor elejére felszerelt munkagépeket és a homlokrakodó területét.

Az M7173 hatalmas halogen lámpája vagy a teljes LED-es munkafényszórója elég erős ahhoz, hogy az éjszakai kilátást nappalivá alakítsa.

 

m7003_kép5

 

Vontatás

A fokozott termelékenységet az M7173 első tengelyének rugózása és fülke felfüggesztése biztosítja, a megnövekedett tapadóképességgel és vezetési kényelemmel együtt. A vonóerő optimálisan tovább adódik - ami rendkívül előnyös, ha nehéz talajon szánt.

Az első tengely felfüggesztése nemcsak jobb tapadást és nagyobb vezetési kényelmet, hanem biztonságos vezetést is biztosít. Ha nagy sebességgel közlekedik, ez további biztonságot ad. Automatikus módban a rendszer megfelelően alkalmazkodik a terheléshez.

A lenyűgöző, 2,72 m tengelytáv ellenére az M7173 rendkívül mozgékony és jól mozgatható a keskeny, 55° -os bekormányzási szögnek köszönhetően. Ezért a traktor még keskeny udvarban és a fordulókban is könnyen irányítható.

Az M7173 elülső és hátsó tengelyén található automatikus differenciálzárak elektrohidraulikusan kapcsolódnak és a lehető legjobb tapadást biztosítják, még rossz talajviszonyok esetén is.

 

m7003_kép6

 

Precíziós gazdálkodás

A beépített GPS lehetővé teszi, hogy az M7173 rögzítse saját mozgását, megjelenítse a GPS-térképeket a K-Monitoron, és számos automatikus, GPS-vezérelt funkciót hajtson végre.

Az opcionális automatikus kormányzással az M7173 tudja, hol van, és milyen irányba halad. Ha ráhagyja a kormányzást a traktorra, több energiát fordíthat más feladatokra, ezáltal még hatékonyabb és pontosabb lesz a munkája.

 

m7003_kép7

 

Érték biztonság

Egy M7173 megvásárlása befektetetés a magasabb minőségbe, nagyobb hatékonyságba és termelékenységbe. A Kubota garanciája és a Kubota karbantartási szerződése egyaránt védi ezt a befektetést.

Szervizszerződéssel biztosíthatja, hogy az M7173 minden nap kihasználja a benne rejlő lehetőségeket. Öt ok van erre:

  1. optimalizált üzembiztonság,
  2. üzemanyag-hatékony működés,
  3. kiváló minőségű gép,
  4. magasabb újraeladási érték és
  5. több idő a munkára,

mivel az Ön Kubota partnere gondoskodik a gépről.

Szeretné még hosszabb ideig megóvni befektetését?

A Kubota Care 5 év vagy 3000 üzemóra garanciát biztosít a Kubota traktor tulajdonosa számára. Ez egyedülálló a garancia időtartamát és a garanciaprogramban résztvevő alkatrészeket tekintve, mivel a Kubota befogad olyan kopóalkatrészeket is, amiket más gyártók jellemzően kihagynak a garanciaprogramokból. Ez leginkább annak köszönhető, hogy a gyártó bízik saját termékeinek magas minőségében.

 

kép8

 

Bővebb információt szeretne a készleten levő gépekről vagy ajánlatkérésben gondolkodik?

Keresse szakértő kollégáinkat itt!

Általános elérhetőségeink:

 

Két-KATA Kft.
2118 Dány Zöld utca 20.
+36(28)465-053
info@ketkata.hu