Szakmai fórum mezőgazdasági gépész, géptechnikus és gépjavító szakos középiskolásoknak

Kubota M5002 – Az okos rámenős2022-07-26

A Kubota M5002 kategóriájában az okos rámenős – egy rendkívül jól kormányozható professzionális traktor, amely bizonyítja, hogy az igazi kiválóság belülről fakad.

 

Erőteljes motorjával, kiváló váltójával, nagy hasmagasságával és kivételesen egyszerű irányításával gyorsan nélkülözhetetlenné válik a napi munka során. A széria két modellel rendelkezik, melyek az M5-092 és M5-112 nevet viselik, és mindkettő fülkés és ROPS-os kivitelben is elérhető.

Az olyan traktorokat, mint a Kubota M5002 különféle feladatokra tervezték, amelyek egyszerre kiváló kormányozhatóságot és TLT-hajtású eszközök kezelését is igénylik. Erős motorjával, kiváló hajtóművével, nagy hasmagasságával, és rendkívül könnyű kezelésével a hamar nélkülözhetetlenné válik a mindennapi munkában.

 

kubota-2022-07-1. kép

 

Erős, megbízható, tiszta és csendes - a két M5002 szériás (M5-092 és M5-112) modellben lévő 95 és 115 lóerős, V3800 négyhengeres motorok egyszerre hatékonyak és nyújtanak kimagasló teljesítményt. A közös nyomócsöves rendszer optimalizálja az égést, hosszú élettartamú és csendes motort eredményezve, a 105 literes dízeltartály és a 12,3 literes AdBlue® tartálynak köszönhetően pedig a leghosszabb munkanapokon is megállás nélkül dolgozhat.

Az M5002 felhasználóbarát váltója a fokozatok közötti váltást könnyűvé és kényelmessé teszi. 36 előremeneti és 36 hátrameneti fokozatával (fülkés modelleknél) illetve 18 előre- és hátrameneti fokozatával (ROPS modelleknél) az M5002 sebességváltói a szántóföldi és legelős gazdaságok igényeitől a zöldségtermesztők igényeiig mindent lefednek. A teljesen szinkronizált áttétel egyetlen váltókarral biztosítja a mindennapi munkához szükséges teljesítményt és hatásfokot.

A széria modelljei könnyedén emelnek nagy súlyokat is, ahol erre szükség van. Az M5002 hidraulikája rendkívül erőteljes és gyorsan reagál. Az emelési kapacitást könnyen karbantartható külső hidraulikus munkahengerek növelik. Az alap berendezés két szabályozószelepet és egy további, opcionálisan áramlásszabályozóval felszerelt hidraulikus szelepet foglal magába.

 

kubota-2022-07-2. kép

 

A Kubota M5002 Ultra Grand Cab II fülkéje sokkal több helyet kínál, mint amit a legtöbb traktortól várna az ember ebben a teljesítménykategóriában. Kényelmes, és nem csupán egyedi tágasságérzetet kínál, hanem kellemes belső környezetet és kiváló panorámakilátást is biztosít. Az alap légkondicionáló és fűtőrendszer az ülés alatt helyezkedik el, hogy minden igénynek megfeleljen. Az ívelt üveg és a kormányoszlopon okosan elhelyezett levegőbefúvók optimálisan keringtetik a levegőt a fülkében. A fülke opcionálisan felszerelhető elektromos páramentesítő készülékkel és légrugós üléssel is a még nagyobb kényelem érdekében.

Azonban számos oka lehet, amiért fülke nélküli traktort szeretne: gyakran kell ki- és beszállnia, még jobban rá kell látnia a környezetére, vagy egyszerűen szeret a szabadban dolgozni. Az M5002 ROPS verziója mindezt megadja önnek, beleértve a traktor kiváló technológiáját. Ugyanúgy, mint a fülkés modelleknél, minden kezelőszerv ergonomikusan helyezkedik el a sofőr jobb oldalán, az egyetlen különbség, hogy a ROPS verzióban minden vízálló. Így még a szakadó esőtől sem kell tartania. A nyitott kivitel ellenére a traktor kellemesen halk, amit biztosan értékelni fog, ha órákon át dolgozik vele.

 

kubota-2022-07-3. kép

 

A kormányozhatóság szempontjából a Kubota M5002 saját kategóriát alkot. A traktor jól szerepel vonóerő és hasmagasság szempontjából is. Az elsőtengely kúpkerekes meghajtása rendkívül jól kormányozhatóvá teszi az M5002-t, amely egy fantasztikus, 55°-os kormányzási szöget biztosít. Ez teszi alkalmassá a traktort a szűk helyen végzett munkára. A nagy hasmagasságának köszönhetően finomabban bánik az érzékeny növényekkel, amikor áthalad felettük.

Az M5002 felszerelhető precíziós megoldások kiegészítő csomagjával akár utólag is. Így ISOBUS traktorrá válhat, amellyel a piacon kínált bármilyen ISOBUS eszközt vagy gépet korlátozások nélkül használhat. A Kubota terminálokban megtalálható GEOCONTROL funkció a GNSS vevőkkel együtt lehetővé teszi a szakaszvezérlés használatát és a változó dózis funkciót. Ezeket a funkciókat az olyan ISOBUS munkagépekkel lehet használni, mint például a precíziós vetőgépek, műtrágyaszórók vagy permetezők.

A Kubota megkönnyíti az életét, és a Kubota Care kiterjesztett garanciájával traktorja ugyanolyan simán fut, mint az első napon. A Kubota Care egy széleskörű garanciakiterjesztés, mely megvédi a beruházását a magas viszonteladási érték biztosítása mellett. A csomag magába foglalja az összes alkatrészt, amelyet a szerződéses garancia fedez. A Kubota Care 5 évre vagy 5000 üzemórára biztosítja a teljeskörű garanciát.

A Kubota gépek magyarországi forgalmazásával és szervizelésével a Két-KATA Kft. foglalkozik. Bővebb információért kérjük, vegye fel a kapcsolatot a helyi területi képviselővel, vagy látogasson el a Két-KATA Kft. weboldalára!