Szakmai fórum mezőgazdasági gépész, géptechnikus és gépjavító szakos középiskolásoknak

Komplex PRONAR zöldsor ajánlat a DORKER-től 36 HÓNAP GARANCIÁVAL!2021-02-03

A szálastakarmányok betakarításának minősége meghatározza az állattenyésztésünk mennyiségi és minőségi paramétereit, sőt nemcsak gyarapodási, hanem állategészségügyi mutatókban is jelentkezik hatása. Ezért szükséges a megfelelő termesztéstechnológia részeként a betakarítás gépeit is körültekintően kiválasztanunk.

 

Ebben a témában a PRONAR fűkaszákkal, rendterítőkkel, rendsorolókkal, bálázókkal és bálacsomagolókkal, tehát teljes technológiai gépsorral áll az állattenyésztők rendelkezésére.

Tárcsás fűkaszák

A PRONAR PDK 220, PDT260, PDT300, PDT340 hátsó függesztésű tárcsás fűkaszák alapját a gerendelybe épített merevítő profillal ellátott PRONAR vágószerkezet alkotja.A cserélhető koptatóbetét és a kiegészítő csúszótalpak edzett kopásálló bóracélból készültek. A PRONAR tárcsák ergonomikus és innovatív alakja alacsony vágási ellenállást és kisebb teljesítményigényt tesz lehetővé a vágóegység teljes szélességében. A PRONAR tárcsás fűkaszák további előnye a két golyóscsapággyal történő stabil tárcsarögzítés a kiváló minőségű fogaskerekekkel kiegészítve, amely csökkenti a zajt és lehetővé teszi a kések gyors cseréjét.

A PRONAR PDK220 fűkaszáknál standard felfüggesztést alkalmaznak. A PRONAR PDT260, PDT300, PDT340 fűkaszák központi felfüggesztéssel vannak ellátva, amely kiváló talajkövetést biztosít.A három fokozatú állítórendszer tartórugói – 70, 80 és 90 kg – (a talajtípustól függően: tőzegestől a kötött száraz talajig) lehetővé teszik a fűkasza nyomásának állítását. A széles határok között változtatható dőlésszög (-16o – +11o ) lehetővé teszi az egyenetlen és lejtős területeken történő munkavégzést. Három szállítási pozíció különbözteti meg a többi fűkaszától. A PRONAR fűkaszákra szerelt KONDICIONÁLÓ gyorsítja a száradást, ami révén időt és üzemanyagköltséget takaríthat meg. Kondicionáló használatakor a vágással egy időben a fű puhítása is megtörténik, ezért a száradása gyorsabb. A kondicionálóval ellátott PRONAR PDT260C és PDT300C hátsó függesztett tárcsás fűkaszák modern anyagok és technológiák felhasználásával készültek,erőteljes könnyű szerkezet jellemzi. A PRONAR fűkaszákra szerelt KONDICIONÁLÓ gyorsítja a száradást, ami révén időt és üzemanyagköltséget takaríthat meg. A PRONAR PDD830 kétoldalas tárcsás fűkasza, amely kiváló választás a nagy fűterülettel rendelkező gazdák számára. Kiválóan helyettesíti a drága önjáró kaszálógépeket. A fűkasza-kombinációk két darab 3 méter széles, hátulra függeszthető, tartókeretre rögzített tárcsás fűkaszából állnak (bal és jobb). 8,3 m-es munkaszélesség is elérhető a 3 m munkaszélességű, első függesztésű Pronar PDF300 frontkaszával való kombinálásával.

 

pronar zöldsor 2021 előrendelés, 36 hónap garancia

 

Rendterítők

Az új PRONAR PWP460 RENDTERÍTŐ egy minden gazdaság számára szükséges eszköz. A szétterítéssel rövid idő alatt, minimális veszteséggel érjük el a levágott takarmány optimális nedvességtartalmát. Az új PWP460 szénaforgató tökéletes eszköz a tejgazdaságok és húsmarhatenyésztő gazdaságok számára, ahol számít az idő és a kiváló minőségű takarmánykihozatal. A PRONAR PWP530 szénaforgató egyszerűen használható és nagyon gazdaságos, így tökéletes választás minden gazdaság számára. A szénaforgató munkaszélessége 5,3 m, és a négy rotor mindegyikén hét munkakar található. Ennek köszönhetően nagy munkateljesítmény érhető el vele (5,3 ha/h). A lengéscsillapítást tartalmazó aktív felfüggesztés kiváló talajkövetési tulajdonságot biztos. A PRONAR PWP770 szénaforgató hat rotorjának mindegyikén hét munkakar található. Ennek köszönhetően nagy munkateljesítmény érhető el vele (7,7 ha/h).

 

pwp900_szare_02-k

 

Rendsodrók

A PRONAR RENDSODRÓK rendkívül hatékonyak, egyszerű konstrukciójuk révén a piacon elérhető valamennyi traktortípussal használhatók. A ZKP300 egy nyolc munkakaros, 3 m munkaszélességű egyrotoros rendsodró. Minden munkakaron három gereblyevilla van párban. A ZKP350 egy nyolc munkakaros, 3,5 m munkaszélességű egyrotoros rendsodró. Minden munkakaron három gereblyevilla van párban. A ZKP420 egy tizenegy munkakaros, 4,2 m munkaszélességű egyrotoros rendsodró. Minden munkakaron négy páros gereblyevilla van. Az új Pronar ZKP460T rendsodró az előző függesztett rendsodrókkal szemben egy vontatott kivitelű rendsodró. Az új modellt elsősorban a kisgazdaságok számára tervezték. A ZKP460T vontatot rendsodró tizenkét munkakarral rendelkezik, és mindegyik munkakaron négy páros gereblyevilla van. Egyszerű kivitele révén vonzó ár és hosszú élettartam jellemzi. A ZKP460T még a legkisebb traktorokkal is kiemelkedő teljesítményt kínál. A ZKP800 munkaszélessége 7–8 m, amely hidraulikusan állítható. A kézzel rögzíthető szélesség biztosítja a 7 ha/h teljesítményt. A beállításoktól függően a rend szélessége 0,9–1,9 m között változtatható. A forgó vonószerkezet gondoskodik arról, hogy a rendsodró mindig a traktor mögött haladjon. A vonórúd végén lévő elforduló kerék jobb kormányozhatóságot biztosít. A rotorok kettős tengelyrendszere pontos talajkövetést tesz lehetővé. Az oldalirányban és a haladási irányban szabadon elforduló vonószerkezet optimális talajkövetést biztosít.

 

zkp1400 październik 2020 (11)-k

 

Fixkamrás bálázó

A fix bálakamrás, hengeres bálázó gépekkel készített bálák laza közepűek, különösen a kissé magasabb, 20-24% nedvességtartalmú lucerna bálázásakor a táblán történő természetes, vagy bálaszárítóba történő mesterséges utószárításon esnek át. Ezzel épp a levélpergésre hajlamos lucernaszéna esetében veszteséget alacsonyan lehet tartani.

A PRONAR Z500 bálázó 1,8 m munkaszélességű, standard változatának dupla kötésű zsinegezése felgyorsítja a kötözést és egyben a bálázás teljes folyamatát. A traktorfülkéből történő vezérléssel a mechanikus bálakidobó szerkezet lehetővé teszi a gyűjtés elkezdését még mielőtt a hátsó fedél bezáródna.

 

z500k praca 2019  (10)-k

 

A bálatömörség három lépésben szabályozható a betakarítandó növénykultúra méretétől és fajtájától függően. A bálázóhoz opcionálisan választható hálókötés, automatikus bálázó lánc-olajozás, központi elhelyezkedésű olajozó rendszer időszakos olajozóval valamint az audiovizuális kamratelítettséget jelző rendszer.

Bálacsomagoló

A PRONAR Z245 bálacsomagolót a közepes és a nagyméretű gazdaságok számára tervezték. Önrakodó és önürítő rendszere csökkenti a csomagolás ciklusidejét. A rakodókarok lehetővé teszik a bála csomagolóasztalra helyezését megállás nélkül. A bálacsomagoló rendelkezik egy rakodókarrendszerrel, amely elölről szedi fel a bálákat. A forgóasztalról kétféle módon lehet lerakodni a bálákat: oldalra vagy előre. A négy funkciót irányító LCD vezérlőpanellel rendelkező elektromos vezérlőrendszer opcionálisan szerelhető a Z245 bálacsomagolóra.

 

z245_1 lipiec 2019 (31)-k

 

Az önrakodó bálacsomagoló nem igényel a szántóföldön külön rakodógépes kiszolgálást. A vontatott géppel a táblán a bálát megközelítve a hidraulikával működtetett emelőszerkezet emeli be a bálát a forgóasztalra.

A szálastakarmány betakarításra megfelelő teljes gépsorok állnak a gazdálkodók rendelkezésére, a kiválasztásnál figyelembe kell venni a rendelkezésre álló géppark adottságait, a termőterületi arányokat és az egyéb növények (pl. kukoricaszár, repceszalma) betakarítási igényeit is.

 

Nézze meg zöldsor gépeinket munka közben!

 

www.dorker.hu

dorker logó png