Szakmai fórum mezőgazdasági gépész, géptechnikus és gépjavító szakos középiskolásoknak

Európa-szintű vidéki innovációs verseny indul2019-01-29

Sikeres gazdálkodói, erdészeti és élelmiszeripari együttműködési kezdeményezéseket keresünk!

 

A mezőgazdaság, az erdőgazdálkodás és az élelmiszeripar jelentős társadalmi, gazdasági és környezeti kihívásokkal, ugyanakkor példátlan lehetőségekkel is szembesül. A vidéki innováció az egyik legégetőbb téma a falusi konyhaasztaloknál és az Európai Bizottság brüsszeli irodáiban egyaránt. Az innováció vidéken nemcsak az új termékek és szolgáltatások átvételéről, hanem a közös gondolkodásról is szól. A résztvevők együtt dolgoznak, hogy megoldást találjanak a kihívásokra. A sikeres partnerségek a vidéki innováción keresztül használják ki a felmerülő új lehetőségeket.

A LIAISON projekt szeretné megtalálni és „díjazni” a legjobban működő vidéki innovációs együttműködéseket. A „verseny” az egyedi, innovatív, inspiráló, úttörő kezdeményezéseket keresi. A sokoldalú, diverz hátterű együttműködések a verseny szempontjából különösen érdekesek. A versenyre jelentkező partnerségek formálisak (például egyesületek) és informálisak (például önkéntes csoportok,) egyaránt lehetnek, lehet szó akár mezőgazdasági termelők, helyi élelmiszer-feldolgozók közötti együttműködésekről vagy vidéki természetvédelmi kezdeményezésekről.

Az innovatív ötletek előmozdítása érdekében a szakértőkből álló zsűri 15 vidéki innovációs nagykövetet választ a jelentkezők közül, akik nemzetközi elismeréshez, hálózatban való részvétel lehetőségéhez, személyre szabott promóciós anyagokhoz juthatnak egy nagyszabású díjátadó ünnepség keretében 2019 őszén. A LIAISON vidéki innovációs versenyt 2019. január 24. és március 15. között tartják. Jelentkezni magyar nyelven is lehet az alábbi linken: www.liaison2020.eu/euric.

A LIAISON H2020 kutatási és innovációs projekt a fenntartható mező- és erdőgazdálkodás szakterületén. A projekt célja az EIP-AGRI szakpolitikai koncepció végrehajtásának támogatása. Kövesse a LIAISON-t a Twitteren a legfrissebb versenyinformációkért: @ liaison2020 # EURIC19. A LIAISON projektet a 773418 számú támogatási megállapodás alapján az Európai Unió Horizont 2020 kutatási és innovációs programja finanszírozza.