Szakmai fórum mezőgazdasági gépész, géptechnikus és gépjavító szakos középiskolásoknak

DEUTZ-FAHR új 6C sorozat – Új dimenzió2022-03-09

A DEUTZ-FAHR vezető német márka a folyamatosan továbbfejlesztett traktorsorozatával a mezőgazdasági csúcstechnológia élharcosa.

AZ ÚJ 6C SOROZAT OLYAN SOKOLDALÚ, AMILYEN CSAK EGY GAZDASÁG LEHET

Mozgékonyság, kényelem és egyszerűség: ezek az új 6C sorozat alapvető jellemzői. A 3 modell (6115C, 6125C és 6135C), a 3 különböző sebességváltó (PowerShift, RVShift és TTV) és a számos opció elérhetősége lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy a modelleket egyedi igényeiknek megfelelően konfigurálják. Nemcsak kompakt méretekkel rendelkeznek, hanem az új, 4 oszlopos TopVision fülkéknek köszönhetően a legjobb kilátást biztosítják, valamint lenyűgöző hidraulikaolaj-árammal rendelkeznek a homlokrakodóval és a munkaeszközökkel elérhető legnagyobb teljesítmény érdekében.

 

dorker-202203-kép 1

Az új 6C sorozat 3 modell, 3 különböző sebességváltót és számos opciós elérhetőséget kínál.

 

DEUTZ MOTOROK – MINDIG NAGY TELJESÍTMÉNY.

Az új 6C sorozat 4 hengeres DEUTZ Stage V motorokkal van felszerelve, amelyek minden körülmények között termelékeny munkát tesznek lehetővé. A 6115 C 120 lóerős gépeitől a 6135 C 136 lóerős gépeiig a három modell elsődleges jellemzői a teljesítmény és a gazdaságosság. A TLT-vel végzett munka és a szállítás során a teljesítmény növelése érdekében minden modell rendelkezik motorrásegítés funkcióval, amely akár 7 lóerővel többet biztosít, így a 6135 C maximális teljesítménye elérheti a 143 lóerőt.

RVSHIFT SEBESSÉGVÁLTÓ – VADONATÚJ VEZETÉSI ÉLMÉNY.

Az új 6C sorozat 3 különböző sebességváltót kínál: Powershift, RVshift és TTV.

Az alapváltozat a 3 fokozatú powershift sebességváltó, amely 5 sebességfokozattal és akár 4 sebességtartománnyal rendelkezik, és minden alapvető igényt kielégít. Az RVShift és a TTV sebességváltóhoz hasonlóan tartalmazza az állítható PowerShuttle-t (terhelés alatt kapcsolható irányváltó) is, amely zökkenőmentes és pontos manővereket tesz lehetővé.

 

dorker-202203-kép 2

Vadonatúj vezetései élmény.

 

A vadonatúj RVshift sebességváltó a teljes Powershift koncepción alapul, és 20 előre- illetve 16 hátrameneti sebességfokozatot kínál Automata Powershift funkcióval (APS). Az igényektől függően a sebességváltó felszerelhető szuper mászófokozattal is, ami 100 m/h-nál kisebb haladási sebességeket is lehetővé tesz. Az RVShift sebességváltó lehetővé teszi, hogy a 6C gyorsan akár 50 km/órás sebességre is felgyorsuljon (gazdaságos motorfordulatszám mellett), ami a kategóriájában egyedülálló. A minimális üzemanyag-fogyasztás biztosítása érdekében a 40 km/órás sebességet 1650 fordulat/percnél alacsonyabb motorfordulatszámon éri el. A sebességváltó elrendezésének köszönhetően gyors és megszakítás nélküli váltást tesz lehetővé, és a még gyorsabb gyorsulás érdekében a „fokozatugrás” lehetőségét is lehetővé teszi. A terep- és közúti sebességek közötti gyors váltás egyszerűen a kartámaszban lévő gomb megnyomásával lehetséges. Továbbá az RVShift modellek botkormányát a tiszta vezetési élmény érdekében csak a lehető legalapvetőbb funkciókat tartalmazza.

A legmagasabb felszereltségi szintként a TTV sebességváltó is elérhető. Végtelenül sokféle áttételt kínál 0,02 és 50 km/h között. A különböző vezetési módokkal a traktor mindig a lehető legjobb beállításon dolgozik. A TTV sebességváltó a PowerZero funkcióval is rendelkezik, ami a hidraulikus rögzítőfékkel (HPB) és a 4 kerékre ható fékrendszerrel együtt minden körülmények között nagy biztonságot nyújt.

A LEGNAGYOBB HIDRAULIKUS, EMELÉSI ÉS TLT-TELJESÍTMÉNY.

Az új 6C sorozat különböző hidraulikakonfigurációkat kínál, amelyek minden igényt kielégítenek. Függetlenül attól, hogy a konfiguráció mechanikus vagy elektrohidraulikus szelepekkel van-e felszerelve, a terhelésérzékelős szivattyún keresztüli, akár 120 l/perc hidraulikaolaj-áram minden munkaeszköz igényét kielégíti. Ehhez hozzájön még hátul az akár 5 független hidraulikaszelep, az opcionális „Power beyond” csatlakozók és az első emelőszerkezet csatlakozói.

A DEUTZ-FAHR-tól már megszokott módon minden modell elegendő emelőkapacitással rendelkezik elöl és hátul egyaránt. A 3000 kg teherbírású első függesztőmű az 1000 ford./perces első TLT-vel is felszerelhető. A hátsó függesztőmű akár 7000 kg emelőkapacitással és a sebességváltótól függően akár 4 TLT-fordulatszámmal is rendelkezik. Opcióként minden modell független tengelyű, menetsebesség-arányos TLT-vel is rendelhető.

 

dorker-202203-kép 3

Kiváló közlekedés közúton is.

 

Az univerzális traktorokra jellemző módon az új 6C sorozat is gyárilag felszerelt homlokrakodó előkészítéssel kapható. Teljesen a traktorra van szabva, és az ügyfél választhat, hogy mechanikusan vagy a kartámaszon elhelyezett elektronikus botkormánnyal kívánja vezérelni. Ha ez utóbbit választja, akkor további kényelmet és még több funkciót kínál – például a botkormánnyal elvégezhető irányváltást.

TOPVISION – KIEMELKEDŐ KÉNYELMET KÍNÁLÓ FÜLKÉK.

Az új TopVision fülkék a 4 oszlopos koncepciónak köszönhetően tökéletes körkörös kilátást biztosítanak. A kiváló kilátást biztosító tetővel kombinálva a homlokrakodóval végzett munka igazi élménnyé válik. A kényelmes és ergonomikus munkakörnyezetet az elsőtengely-felfüggesztéssel és a prémium ülésekkel kombinált fülkerugózás, valamint a rendelkezésre álló hűtődoboz biztosítja. Az akár 16 LED munkalámpával és a LED menetfénnyel együtt a 6C éjszaka is a legjobb munkateljesítményt nyújtja.

 

dorker-202203-kép 4

Kényelmes és ergonomikus munkakörnyezet.

 

Természetesen az új 6C sorozat a gazdálkodás 4.0-ra is készen áll. A vezető az iMonitor segítségével kezelheti a gép összes funkcióját. A teljesen integrált teljesítményrásegítés opció gyorskormányzási funkciót is kínál a kormánykerék kisebb mértékű elfordítása érdekében a táblavégi fordulóknál és a homlokrakodóval végzett munka során. Az ISOBUS mellett a modellek a legfejlettebb és legkifinomultabb automatikus vezetési és telemetriai rendszerekkel is felszerelhetők.

TOVÁBBI LEHETŐSÉGEK BÁRMILYEN IGÉNY ESETÉN.

A 6C sorozat nemcsak a gazdaságban, a legelőn vagy a szántóföldi növénytermesztésben tűnik ki, hanem a szállítási alkalmazásokban is. A rendelkezésre álló pneumatikus vagy hidraulikus pótkocsifékrendszerek mellé hidraulikus motorfék (HEB) is rendelhető. Ez a funkció aktiválja az E-Visco ventilátort a kopásmentes fékenergia-felvétel növelése érdekében, és az RVShift vagy TTV sebességváltóval ellátott modellek esetében még a lassítás intenzitását is képes beállítani, ami a piacon egyedülálló.

 

dorker-202203-kép 5

Legelő, szántóföld vagy szállítás - minden feledatban megállja a helyét.

 

Fedezd fel Az ÚJ Deutz-Fahr 6C széria modelljeit!

 

www.dorker.hu

webshop.dorker.hu

deutz-fahr-logo

dorker logó png