Szakmai fórum mezőgazdasági gépész, géptechnikus és gépjavító szakos középiskolásoknak

CLAAS gépek még magasabb fokú integrációja a 365FarmNet rendszerbe2019-03-07

A telemetrikus adatok automatikus értelmezésével a CLAAS gépek a jövőben még jobban integrálhatók a 365FarmNet rendszerbe. A CLAAS ezzel újabb fontos lépést tett az automatikus dokumentáció megvalósításának irányába.

 

A szerver automatikusan a megfelelő területhez rendeli az adatokat

Az automatikus dokumentáció a CLAAS TELEMATICS-ra épül. A gépeken egy adatgyűjtő egység gyűjti a lényeges CAN-Bus és szenzor-adatokat, illetve a mindenkori pozíciót. Ezeket az adatokat a CLAAS Kommunikációs Modul mobilhálózaton keresztül elküldi a CLAAS szerverére. A szerver a 365FarmNet rendszerből adatokat kap a tábla határairól, így a rendszer a géppel kapcsolatos információkat a tábla adataihoz tudja rendelni, így az adatok az adatátvitelnek köszönhetően területspecifikusan a 365FarmNet rendszerbe kerülnek. A gazda egyetlen pillantással felmérheti, hol volt aktív a gépe, további információkkal egészítheti ki a megbízásokat, és gyorsan lezárhatja a dokumentációs munkákat.

A területhatárokat a 365FarmNet központilag kezeli. A változásokat automatikusan alkalmazza akkor is, ha az adatokat egy későbbi időpontban hozzák létre.

Az adatok biztonsága garantált

Az új adatátvitel több szempontból is biztos. A pendrive-on keresztül történő adatátvitellel szemben az adatvesztés vagy a felhasználói hiba veszélye minimális. Az adatátvitel megbízható, és a technika aktuális állása szerint biztosított. A felhasználó teljes mértékben ellenőrizni tudja, mely adatok jutnak át a szerverre. A rendszer pontos eredményeket biztosít akkor is, ha például a rossz idő miatt a munkát meg kell szakítani.

 

claas-198872_27

Több lehetőség az adatok kiértékelésére

A 365FarmNet az adatok könnyű kiértékelését és feldolgozását teszi lehetővé. Így válhat egy hozamtérkép gyorsan az előírt műtrágya-kijuttatás tervezésének és végrehajtásának alapjává. A gazda már munka közben megkapja a gép adatait, és például közvetlenül ellenőrizheti a betakarítógép pozícióját és állapotát. Ráadásul pontos gazdasági értékeléseket is el lehet végezni, mivel részletes üzemanyag-fogyasztási adatok is rendelkezésre állnak.