Szakmai fórum mezőgazdasági gépész, géptechnikus és gépjavító szakos középiskolásoknak

AMAZONE Precea Performance Tour – Vélemények a gyakorlatból2022-10-21

Az egész Európára kiterjedő Precea Performance Tour keretében az AMAZONE már több mint 30 gazdálkodót és bérvállalkozót kísért el az AMAZONE Precea szemenkénti vetőgéppel végzett munkájába. A program során a Precea gép összesen 13 országban tudta demonstrálni sokoldalúságát.

 

A Performance Tour keretében az AMAZONE betekintést nyújt a Precea mindennapi munkájába, különböző mezőgazdasági struktúrákban és termelési módokban. Első kézből hallhatók beszámolók arról, hogy milyen rugalmas, pontos és nagy teljesítményű munkát lehet végezni ezzel a szemenkénti vetőgéppel. A gazdálkodók és a bérvállalkozók tapasztalatait rövid videoklipek örökítették meg. Az AMAZONE ezeket és további információkat a következő weboldalon osztja meg: www.precea.net

 

precea3000acc_nautilus-packer_claas_d0_jm_dsc00358_d1_220225

 

Különböző kultúrák, különleges talajviszonyok és különleges éghajlati viszonyok - a Precea a meglátogatott gazdaságokban ezeket a kihívásokat is nagyszerűen kezelte. Számos terméktípus kínál rugalmas felszerelési változatokat a különböző gazdálkodási struktúrákhoz. A termékválaszték a 3 m munkaszélességű négysoros Preceától a 6 m munkaszélességű tizenkétsorosig terjed. A felhasználók különösen nagyra értékelik a szerszám nélküli, kevés időt igénylő átállítást különböző terményekre. A speciális vázkialakítások lehetővé teszik a vetőegységek szabad mozgatását, így a sortávolság gyorsan beállítható. A nagy teljesítményű, túlnyomásos magadagoló-hajtás és a csúcsminőségű PreTec mulcsvető csoroszlya tökéletesen illeszkedik egymáshoz. A gép még nagy, akár 15 km/h-s munkasebesség mellett is meggyőző teljesítményt mutat azzal, hogy az első szemtől az utolsóig nagy lehelyezési pontossággal dolgozik.

 

precea6000-2cc_deutz_d0_kw_dji_0228_d1_220114

 

A sokféle felszereltségi lehetőség tehermentesíti a járművezetőt, és minden körülmények között egyenletesen magas színvonalú munkát biztosít. Különösen változó talajviszonyok esetén előnyös a SmartForce csoroszlyanyomás-szabályozás, amely teljesen automatikusan biztosítja az állandó elhelyezési mélységet. A SmartControl automatikus maglesodró-beállítás megakadályozza a vetéshiányt és a duplavetést. Az opcionális QuickLink gyorscsatlakozó rendszeren keresztül szerszám nélküli átszereléses kombináció valósítható meg forgó lazítóval, forgóboronával vagy CombiDisc rövidtárcsával. A kombinált vetőgép így tökéletes magágykészítést és vetést biztosít egyetlen munkamenetben. A maximális teljesítmény érdekében a 6 méteres munkaszélességű Precea FTender fronttartállyal kombinálható az egyidejű műtrágyaszóráshoz. Az olyan intelligens megoldások, mint a soronkénti kapcsolás, a részterület-specifikus gazdálkodás és az ISOBUS-kezelés mind a precíziós vetőgépek környezettudatos és hatékony üzemeltetése mellett szólnak.

 

 

A videóban megszólaló magyar gazdák:

 

hu_jancsek tibor, verseg, hungary

Jancsek Tibor

 

hu_kulcsár antal, 3.

Kulcsár Ferenc

 

hu_tóth gábor, 2.

Tóth Gábor