Szakmai fórum mezőgazdasági gépész, géptechnikus és gépjavító szakos középiskolásoknak

A Kubota új "LX" kompakt traktor szériája2021-06-24

Megérkezett az új Kubota "LX", a márka új, univerzális kompakt méretű traktor szériája. Megszokott japán minőség, ezúttal akár kommunális, anyagszállítási, fűnyírási munkákra is.

 

A Kubota nemrég mutatta be új LX sorozatát, egy többcélú kompakt traktorcsaládot, amely lehetővé teszik a felhasználóknak a munkafeladatok igazán széleskörű elvégzését, kiindulva  a hóeltakarítástól a fűnyírásig az anyagmozgatástól a talajmunkákig. Az új LX traktor már az új Stage V kibocsájtási normának megfelelő motorral rendelkezik a CRS, EGR és DPF rendszereknek köszönhetően, és 4 különböző modellben lesz kapható. Az LX-351 hátsó bukókeretes ( ROPS ) és az LX-351 fülkés változat 35 lóerős és HST 3-tartományos hidrosztatikus váltóval, az LX-401 hátsó ROPS és LX-401 fülke 40 lóerővel és 3-tartományú HST-váltóval lesz elérhető.

 

lx_dynamic image_grass_rops_front-k

 

Ezek a kényelmes fűnyíráshoz is alkalmazható traktorok új LA545 homlokrakodóval is elérhetőek, ami opcionálisan önszintező rendszerrel és Swift tach funkcióval is rendelkezik. Ez lehetővé teszi a rakodó könnyű rögzítését és leválasztását anélkül, hogy leszállna a traktorról. A legkorszerűbb sebességváltóval és a modern kialakítással rendelkező kompakt traktor széria új etalont állít fel kimagasló minőségi követelményeivel, amely által új piaci lehetőségek nyílnak meg.

A Kubota LX kompakt traktorait úgy tervezték, hogy maximális minőséget, felhasználói kényelmet és sokoldalúságot nyújtsanak. Ezeket a traktorokat általában önkormányzati és szolgáltatói berendezésekként használják, ahol arra van szükség, hogy egyetlen gép ötvözze a teljesítményt és a kompaktságot.

Hagyományoknak megfelelően az LX sorozat hordozza a Kubota kompakt traktoroknál megszokott kiválóságot, amelyek olyan prémium jellemzőkkel vannak felvértezve, mint az erőteljes Kubota dízelmotor, nagy üzemanyag-takarékosság és alacsonyabb károsanyag-kibocsátás, valamint a magas teljesítmény, nyomaték és kimagasló teljesítő képesség bármely időjárási körülmény esetén is.

 

lx_dynamic image_front sweeper_side-k

 

Az új LX sorozat főbb előnyei közé tartozik a BiSpeed funkció, a korszerű sebességváltó, az új belső tér, amelyeknek célja a fülkén belüli zaj csökkentése, valamint még jobb hozzáférhetőség biztosítása a vadonatúj kezelőszervekhez. És ha még ez nem lenne elég az automatikus gázadás funkció is a kezelő kényelmét szolgálja. Ez a funkció lehetővé teszi a kezelők számára, hogy a fordulatszámot lábbal a speciális monopedállal vezérelje. Az új modellek rendkívül keskenyek, így a felhasználók könnyedén manőverezhetnek, miközben alkalmazkodnak környezethez és a terephez.

Az LX sorozatú traktorokat már homologizálták, így először Európában mutatják be öket. Később várható az észak-amerikai és a Japán piaci bevezetése.

További információ:
www.kubota-traktorok.hu

 

A Kubotáról

A Kubota 1890 óta vezető gyártója a mezőgazdasági, parkápoló és építőipari gépeknek, valamint ipari motoroknak. A Globális központja Japánban, Oszakában található, kirendeltségei több mint 120 országban elérhetőek, és több mint 41 000 alkalmazottat foglalkoztat Észak-Amerikában, Európában és Ázsiában. 2020-ban 17,3 milliárd dollár bevételt ért el.

Bár a Kubota elsődleges termékcsaládja a mezőgazdasági gépek, a Kubota számos más termékportfóliót is gyárt, beleértve a városi vízszűrő rendszereket, öntözőrendszereket, csővezetékeket, tetőburkoló elemeket, házakat és nagy földalatti csőszelepeket.

Küldetésünk

Küldetésünk, a “For Earth, For Life, („Földért, az Életért”), elkötelezettségünkről beszél a Föld természetes környezetének megőrzése mellett, miközben elősegítjük az élelmiszer- és vízkészletek előállítását, amelyek létfontosságúak a társadalmi igények szempontjából, hiszen világnépességünk folyamatosan növekszik. Ez a küldetés valósul meg minden alkalommal, amikor egy Kubota traktor megműveli a földet, hogy életet fenntartó élelmiszert termeljen, vagy ha építőipari eszközeink biztosítják a vízkészletek szállítását vagy az ahhoz tartozó árkok biztosítását.