Szakmai fórum mezőgazdasági gépész, géptechnikus és gépjavító szakos középiskolásoknak

A Fliegl Csoport veszi át a CARGOS rendfelszedő pótkocsikat2022-08-31

Miután a CLAAS úgy döntött, hogy 2022 tavaszán beszünteti a CARGOS-sorozat gyártását, a Fliegl Csoport veszi át a termékszériához tartozó jogokat és a pótkocsikat a jövőben saját márkaneve alatt gyártja és értékesíti majd. A CARGOS terméknevet megtartja a cégcsoport, a termelés pedig a Fliegl Grünlandtechnik GmbH vállalat új németországi üzemébe, Kirchdorf bei Haagba kerül áthelyezésre.

A Fliegl Grünlandtechnik GmbH kirchdorfi telephelye

 

A FLIEGL név a biztosíték rá, hogy a termékcsoport a legjobb kezekbe került, amikor az agrárlogisztika piacvezető gyártója az átvétel mellett döntött, ezzel garantálva saját termékpalettájának fenntartható bővítését is.

Hihetetlenül büszkék vagyunk rá, hogy a CARGOS rendfelszedő és takarmánygyűjtő pótkocsik gyártási jogainak megvásárlásával olyan eszközökkel bővíthettük portfóliónkat, amik lehetővé teszik, hogy immár teljes terméksort kínálhassunk a mezőgazdasági szállítmányozás szegmensében – nyilatkozta Josef Fliegl, a Fliegl Agrartechnik GmbH vezérigazgatója.

Ezen az új területen is szeretnénk ügyfeleinknek a már megszokott minőséget biztosítani, kiegészítve kiváló szervizhátterünkkel, melyet elsőrangú alkatrészüzletágunk is garantál – hangsúlyozta Andreas Fliegl, a Fliegl Grünlandtechnik GmbH gyártásért felelős ügyvezetője.

A termékek forgalmazásához egy új értékesítési hálózat is kiépítésre kerül, melynek keretében a meglévő Fliegl-viszonteladók mellett új értékesítési partnerekkel is egyeztetésekre kerül sor.